9 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Bărbatul de 32 de ani care, în luna septembrie a acestui an, a încercat să omoare o minoră de 16 ani, în apropierea localităţii Şumal, a fost condamnat luni, 3 decembrie, de către judecătorii Tribunalului Sălaj.
Originar din judeţul Bihor, inculpatul este recidivist, având la activ o condamnare pentru furt şi o alta pentru o tentativă de omor comisă în 2013, asupra unui alt minor.

Potrivit minutei postate pe portalul instanţei, magistraţii au respis ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului din tentativă la omor calificat, în lovire sau alte violenţe. Bihoreanul, în prezent deţinut în Penitenciarul Oradea, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, interzicându-i-se, în acelaşi timp, să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi să deţină, poarte şi folosească orice categorie de arme, pe o durată de patru ani, a cărei executare va începe după executarea pedepsei închisorii.

Întrucât inculpatul fusese liberat condiţionat, în urma unei condamnări de 8 ani şi 744 de zile de închisoare, instanţa a dispus ca agresorul să execute şi restul de pedeapsă de 925 de zile. Ca urmare, el va sta după gratii 11 ani şi jumătate. Soluţia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Reamintim că în 5 septembrie 2018, deranjat de refuzul unei adolescente în vârstă de 16 ani de a avea o relaţie cu el, bărbatul a înjunghiat-o de mai multe ori cu un briceag, rănind-o în zona gâtului, a antebraţului şi a palmei. Apoi, a fugit de la locul faptei, fiind prins de către oamenii legii după trei zile, în judeţul Satu Mare, şi arestat preventiv.

Leave a Comment