67 de pietoni, amendati de politisti

67 de pietoni, amendati de politisti Actiunile desfasurate de catre agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, au dus la constatarea in perioada 24-30 iulie a 665 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 82.000 de lei, si a unei fapte de natura penala, pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana avand permisul auto suspendat. Potrivit Nadiei Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, in perioada analizata au fost sanctionate contraventional 67 de persoane, care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 29 de persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si alte doua care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. Insa, marea pondere a celor sanctionati, la fel ca si in fiecare saptamana, o constituie conducatorii auto, care reprezinta si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Astfel ca, din cei 567 de soferi amendati, 240 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 13 au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise iar 65 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere. Dintre acestia, patru au ramas fara permis pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, doi pentru conducere autovehicul cu defectiuni tehnice grave, 11 pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h si 48 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens. In aceeasi perioada au fost retinute si opt certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si doua accidente de circulatie grave, soldate cu trei raniti grav, precum si trei accidente usoare soldate cu ranirea usoara a cinci persoane.

De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 96 de accidente grave, soldate cu 12 morti si 106 raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 98 de accidente grave soldate cu 15 morti si 110 raniti grav, situatia se prezinta astfel: mai putin cu doua accidente grave, trei morti si patru raniti grav.

Leave a Comment