Transportul de persoane şi de marfă, în atenţia poliţiştilor

Poliţiştii rutieri au demarat luni, 13 ianuarie, o acţiune ce urmăreşte reducerea numărului de accidente, în special a celor produse din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și a celui de marfă.
Activitatea se desfăşoară până în 19 februarie, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi are ca scop prevenirea încălcării normelor rutiere privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane, pentru prevenire a accidentelor rutiere grave.
În cadrul acțiunii vor fi verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Activitatea vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

2 Thoughts to “Transportul de persoane şi de marfă, în atenţia poliţiştilor”

  1. K

    Piratii din gara si de la han nu ii verifica nici dracu. Doar aia nu tin din impozite cururi puturoase de militieni, bugetari

  2. Anonim

    Activitatea vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă –
    cum poti face asa ceva cant aceste controale sunt anuntate si soferii stiu unde sunt filtrele?

Leave a Comment