1 Aprilie – zi de „foc” pentru pompierii sălăjeni

Pompierii sălăjeni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU „Porolissum” al judeţului Sălaj au fost solicitaţi în cursul zilei de vineri, 1 aprilie, la mai multe intervenţii.
Astfel, în jurul orei 18, Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină la un accident de circulaţie în localitatea Valcău de Sus. O persoană a fost rănită uşor, a primit îngrijiri medicale şi a fost transportată de către un echipaj SMURD la spitalul din Şimleu Silvaniei.
Câteva ore mai târziu, Garda Hida împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sînmihaiu Almaşului au intervenit pentru a stinge un incendiu de vegetaţie uscată pe păşunea de lângă localitatea Sînmihaiu Almaşului, flăcările mistuind aproximativ cinci hectare.
Tot vineri după masă, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Gârceiu. Potrivit reprezenzanţilor ISU, cauza probabilă de incendiu a fost o scurgere de lichid combustibil venit în contact cu o flacără. Au ars aproximativ 60 metri pătraţi din acoperişul gospodăriei, patru căzi, un metru cub lemn, trei bidoane, dar şi alte bunuri depozitate în imobil.
O altă intervenţie a fost a pompierilor jibouani. Aceştia au fost solicitaţi să intervină la un incendiu de vegetaţie uscată aflat în apropierea localităţii Var. Ajunşi la faţa locului, pompierii au reuşit să stingă focul înainte ca flăcările să se extindă la pădurea învecinată, însă până la lichidarea în totalitate a flăcărilor au ars circa cinci ha de vegetaţie uscată.
Ultima intervenţie, în cursul zilei de 1 aprilie, a avut loc la Şimleu Silvaniei. Secţia de pompieri Simleu Silvaniei a fost solicitată să intervină pentru a debloca strada Simion Bărnuţiu din localitate. Din cauza vântului puternic, un copac s-a prăbuşit pe carosabil blocând ambele sensuri de circulaţie ale drumului. La scurt timp după intervenţia pompierilor traficul s-a reluat.

Leave a Comment