Votul tău contează!

Şi vorba cuiva: ”De fi politica, politică,  omul ar fi om şi fufa, fufă, Doamne bine mai era!”. Trebuie să recunoaştem faptul că politica ne afectează pe toţi, chiar dacă unii nu conştientizează acest lucru. Sunt un cetăţean simplu al acestei ţări. Muncesc cinstit şi nu ştiu să fur, mi-e frică!  N-am averi. Singura mea avere e familia şi cea mai mare realizare e copilul. Fără ei aş fi …nimic. Şi  când mă gândesc la viitorul copilului, la ce îl aşteaptă dacă lucrurile merg tot aşa, mai că-mi vine să blestem. Va termina şcoala şi va urma, probabil, alte  studii. Nu, studiile superioare nusunt obligatorii pentru un copil. Ne trebuie şi croitori, bucătari şi oameni care să muncească în ţara asta. O bună perioadă  am crezut că dacă munceşti poţi să ai aproape  tot ce îţi doreşti. Am crezut! La fel cum am crezut că un politician, un om ales de plebe, e în slujba cetăţeanului, nicidecum în slujba proprie. Ce plini de sine sunt  unii şi cum i-a luat beţia de putere, crezându-se  invincibili. Eu una m-am săturat de ei. Şi voi, sunt convinsă de asta. Alte măşti, aceeaşi oameni. Aceeaşi persiflare la adresa omului de rând.  Oare până când? Încă mai avem şansa să schimbăm ceva. Trebuie să mergem la vot! Trebuie să schimbăm tot ceea e de schimbat. E imposibil să ne lăudăm cu trei kilometri de asfalt, cu lucrări de introducere a reţelei de apă şi canalizare, când asta e, de fapt, normalitatea! E ca şi cum ne-am lăuda că avem săpun să ne spălăm şi farfurie din care să mâncăm. Chiar  suntem….? Nu se poate să fim înguşti! În numele copiilor noştri, al nepoţilor, al tuturor celor care au viitorul în faţă, ieşiti la vot!  Analizele istorice au admis că societatea românească diferă de restul Europei prin ceva specific. Suntem în urmă cu mult. Să dăm o privire în ograda nemţilor, care au autostradă de când e lumea şi pământul. Ne mai putem uita la vecinii noştri maghiari, la francezi, la olandezi, la toţi din jurul nostru. Ne-au depăşit. Noi am rămas în urmă. Trebuie să-i ajungem! Ieşiti la vot!

Alte articole

3 Thoughts to “Votul tău contează!”

 1. Anonim

  Motivare mai nostimă nu există.

 2. Anonim

  Rămînerea în urmă este insurmontabilă, înapoierea este definitorie pentru poporul român, retardul civilizațional provine din mentalitatea retrogradă a acestui popor.

  Mergeam la vot pentru USR, dar pentru alianța cu țeparul Cioloș, NU! (3 locuri din 5 eligibile, cu cca 6% față de cca 12% USR – nu înțeleg și nu accept de ce USR a cedat în fașa lui).

 3. Anonim

  Cu siguranţă votul meu contează numai că, contează pentru bogătanul care va deveni şi mai bogat ! Cei săraci cu duhu, să meargă la vot !

Leave a Comment