Un blestem numit “Partid”

Când o văd și o aud, îmi vine să sparg televizorul. Duamna Olguța, mereu ca scoasă din cutie, vopsită în toate culorile Pământului, de sus până jos,  ca la “Bravo, n-ai stil !”. Mă scutur când o aud cum vine cu aceleași explicații fâsâite și neprofesioniste, menite să bage mizeria sub covor, să acopere incompetența, greșelile incomensurabile ale căror consecințe ies la iveală acum, ca dejecțiille dintr-o canalizare. 

Nu o mai suport, nici pe ea, nici pe nou-căzuta din Lună pe funcția de prim-ministru, o habarnistă desăvârșită care își declară instantaneu incompetența în momentul în care deschide gura, indiferent de subiect, o tanti care nu știe pe ce lume trăiește, ce are de făcut, de unde să apuce dezastrele, de la ce capăt.

Nu-i mai suport nici pe ceilalți incompetenți care alcătuiesc acest guvern, cu “g” mic, o clonă de guvern flasc și inept cu care am fost blestemați a treia oară în interval de un an. Iată că buboiul a explodat, scandalul salarizării bugetarilor a izbucnit, celor care li s-au promis măriri li se taie acum din salariu din varii motive, evident, prezise de analiști, toate anunțate de aceeași Olguță care își începe discursurile cu tradiționalul „Avem o veste proastă”. În mediul privat, rahatul e și mai mare.

Angajații pleacă unde văd cu ochii pentru că realizează că patronii, cu nimic mai puțin nemernici decât ăștia care ne conduc, le-au dat peste bot și au omis să le adauge la salariu suma pe care ei sunt nevoiți să o plătească sub formă de contribuții, începând din acest an.

Aceasta în condițiile în care suntem cel mai terminat județ – alături de Tulcea, Teleorman și Giurgiu, poate- în privința salariilor, a nivelului de trai. Ei bine, uite că nu mai e așa. Peste tot oamenii își iau tălpășița și îi lasă pe patroni cu ochii în soare. Nu discutăm doar de marile firme de pe teritoriul sălăjean, care scot câte 300-400 de locuri de muncă la ofertă și nu interesează nici pe dracu’ de ele, ci mă refer și la firmele mai mici, cu puțini angajați, ale căror patroni se trezesc că rămân și fără puținii angajați pe care îi mai iau. Și toată lumea se miră!

Ei bine, nu vă mai mirați, dragi conducători și nu vă mai puneți retoricele întrebări, de ce românii pleacă în afară, în număr tot mai mare, în căutarea unei vieți mai bune și a unui trai decent. De aproape doi ani bâjbâim ca orbeții prin întuneric și nu mai găsim nicio cale spre ieșire, spre o lumină fie ea și o biată flacără de lumânare.Da, pleacă nu doar tinerii, dar pleacă și cei de peste 40, poate chiar 50 de ani, pentru că dincolo găsești de lucru în toate domeniile și, deși ești departe de casă, ai satisfacția unui salariu de trei sau patru ori mai mare decât mizeria pe care ți-o aruncă patronul român (sau străin) aici, în România.

Desigur, românii au realizat greșeala făcută, vedem fiecare pe pielea noastră, indiferent că trăim în Sălaj, în Dolj sau Suceava, că netrebnicii astea ne-au adus literalmente la sapă de lemn și în pragul depresiei. Simt și copiii și tinerii și bătrânii, deopotrivă, batjocura care nu se mai termină, minciuna care se umflă aidoma unui balon, prostia, incompetența. Da, ne conduc niște ființe bolnave! De orgoliu, de putere, de interes.Toată țara se face preș în fața unui despot, toți dau din cap după cum îi este lui dorința și viziunea și ne ducem, cu capetele în pământ, către prăpastie.

Opoziția a murit, președintele e la plajă în Tenerife, îl doare în moțul de la bască, fiecare se spală pe mâini și câștigă tot gunoaiele. Dezastru pe toate planurile, în toate domeniile, în fiecare colț de instituție, de oraș, de comună. Iar acesta este abia începutul, ne așteaptă încă multe luni de agonie, de chin. Să ne rugăm doar să fim sănătoși, fiecare pe unde suntem și pe unde ne rupem spinarea și ne scuipăm plămânii pentru a aduce un ban acasă, și să apucăm vremea în care să-i dăm jos de acolo de unde dovedesc, zi de zi, că sunt un blestem devenit de neîndurat pentru acest neam.

 

 

 

 

9 Thoughts to “Un blestem numit “Partid””

 1. Anonim

  Bine scris, bine caracterizați derbedeii de la guvernare, dar cu tristețe trebuie să atrag atenția că ei sînt expresia celor care i-au votat. Iar decăderea morală a majorității populației românești este atît de gravă, încît tot pe tîlharii repetenților Dragnea-Tăricean îi vor vota. Într-atît s-a prostit populația, încît nu poate înțelege decît ura tîmpă față de „statul paralel”, „Soros”, „Uniunea Europeană”, „ambasade”, „bănci”, „patroni”, „multinaționale” și alți țapi ispășitori pe care-i invocă drept scuză hoții imbecili de la guvern!

 2. x

  D-le ziarist, de ce nu te faci tu patron si sa dai salarii ffffoarte mari? Sau nu te tin curelele?

  1. Anonim

   esti bou? ce intrebare e asta? fiecare e cu meseria lui ! fiecare face ce stie, ce poate, la ce e bun !
   daca esti suparat de adevar, spunene variant ta! sa vedem cum vezi tu lucrurile !

 3. Anonim

  promisiuni marca psd Lia Olguta Vasilescu, la 07.03.2017:
  “pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 de lei sunt cresteri, dar nu foarte mari”

 4. Anonim

  30 iulie 2017 – Lia Olguta Vasilescu: „Eu pot sa garantez ca niciun salariu din Romania nu va scadea in momentul in care vom schimba sistemul de contributii. Este in programul de guvernare si cine a citit programul de guvernare a vazut inca de acum sase luni ca asta se va intampla”.

 5. Anonim

  28 Iulie 2017 – Lia Olguta Vasilescu: „Salariile nu scad, dimpotriva. Prin Legea salarizarii bugetare, toate salariile din sectorul bugetar cresc cu 25 la suta.

 6. Anonim

  Nemernica asta (Olguta Vasilescu) nu spune nimic despre decalajele uriase care exista intre pensii. In toate tarile exista o limitare a pensiei maxime prin diversi indicatori. Si la noi a existat in L.19/2000 dar au anulat prevederea respectiva. La ora actuala daca raportul dintre pensia maxima si cea minima in toate tarile din UE este de cel mult 1/5, la noi este de 1/80. Cand maresc punctul de pensie la 1.000 de lei, i se mareste si celui cu pensia de 800 de lei si celui cu pensia de 40.000 de lei pe luna. Si nu se gandesc sa inghete macar pensiile uriase. Prin acest procedeu pensionarii cu pensii mici devin si mai saraci, iar cei cu pensii mari si mai bogati. Ticalosii astia care-si spun social democrati creeaza doua lumi, a amaratilor pe de o parte si a imbuibatilor , a privilegiatilor si a profitorilor pe de alta parte.

 7. Bobotan

  Cit de proasta poti sa fii ? ca sa porti atita invidie ? 100 la suta !!!

 8. I.C.

  Să vadă şi ea cum e! Iubitul Olguţei Vasilescu i-a promis că-şi face mărire de penis, dar şi-a scurtat-o cu 2 cm.
  Medicul i-a explicat nesatifăcutei că-i ca și cu măririle de salarii marca PSD: brutul e mai mare cu 25%, dar netul a ieșit mai mic.

Leave a Comment