Sub zodia rogvaivului

De cateva zile, societatea romaneasca se confrunta cu un nou tip de virus, gata sa ne zdruncine existentialitatea, ireversibil, din toate temeliile. De data aceasta, nu se pune problema evadarii vreunui virus din nu stiu ce laborator al CIA, Mosad, SRI, ori DSP Salaj, ci pur si simplu romanii sunt bombardati mediatic cu virusul flacarii violete. Ce-i drept, la cat de rau ma doare capul in ultima perioada cand deschid paginile ziarelor, fie ele si electronice, incep sa-mi pun deja intrebari daca nu cumva am fost si eu atacat energetic. Pana la urma, flacara violeta a inceput sa aiba si efecte. De exemplu, lumea a inceput sa uite bugetul pe 2010, de fondurile putine pe care le strang autoritatile la ciorap, promisiunile de alocari financiare sau de posturi pentru unii sau pentru altii, miile de disponibilizari, lipsa locurilor de munca, gripa porcina, criza mondiala. Nimic din toate acestea nu mai este la moda. Fara doar si poate, flacara violeta ne-a scos din astenia inceputului de an.

Desigur, poate nu ati aflat inca, dar vina pentru ca romanii o duc din ce in ce mai rau, ca politicienii isi muta conturile in Elvetia pentru a nu fi impozitate de fisc, ca gripa asta nenorocita a facut deja peste 100 de victime in Romania (Salajul, ce-i drept, e oarecum izolat de efectele acestei pandemii, dar sa nu uitam ca pana si gripa are mandria ei), ca numarul jafurilor este in continua crestere, ca se apropie 2012, se datoreaza flacarii violet, paranormalului, atacurilor energetice.

De cateva zile, cand deschizi ziarul, televizorul sau radioul, privirea ti-e izbita de comentatoriile despre paranormal, de flacari, de energii, de explicatiile psihoterapeutilor samd. Asta chiar si in conditiile in care multora dintre ei le este frica de intuneric, de bau-bau, de pisica neagra, de trecerea de pietoni, ori de tableta de Distonocalm. Ati inteles perfect: la noi, dainuie inca principiul cum ca toti ne pricepem la politica si la fotbal. Mai nou si la atacuri energetice. Si, pana la urma, ce-i rau in asta? Daca tot e la moda portocaliul, nu vad de ce n-am asorta la aceasta aura energetica si visiniul. Dar ce facem cu verdele? Il scoatem din rogvaiv?

Alte articole

Leave a Comment