Si politistii plang cateodata

Spectacol ieftin si de un penibil cum rar vedem ne-a fost oferit pe micile ecrane de catre un ditamai sef de inspectorat de politie. Omul, aflat la conducerea politiei nemtene de patru ani, a ajuns vedeta nationala in urma unui atac armat petrecut in Piatra Neamt, soldat cu decesul unui interlop local. Panicat de gandul ca-si va pierde scaunul si inspaimantat ca toate mizeriile petrecute in orasul ce-l pastoreste ies incet-incet la iveala, comisarul sef Soric izbucneste in lacrimi in cadrul unei conferinte de presa.

Omul face apel la empatia celor multi, tinand sa precizeze ca e si el unul dintre amaratii indatorati in banci, iar presa isi bate joc de familia lui. Mai apoi, cu o seninatate dezarmanta, Soric se transforma in avocatul familiei Mararu, din care face parte interlopul asasinat in urma cu cateva zile, intrebandu-se de ce ar fi inclus un biet camatar in tagma interlopilor, de vreme ce si procurorii din municipiu dau bani cu camata. Altfel spus, politistul sef admite ca sta cu bratele-n san in timp ce pana si procurorii fac bani din activitati nu tocmai legale.

Anchetele jurnalistilor dezvaluie ca mortul nu-i era tocmai strain mai marelui politiei nemtene. Ba mai mult, cei doi stateau grad in gard, iar sotia lui Soric, de profesie notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale in interesul interlopilor. In ciuda informatiilor socante ce ies la iveala, comisarul continua sa tina cu dintii de functia sa si trece rapid intr-o noua stare emotionala. Din politistul gatuit de emotii, Soric se transforma intr-un zmeu: el a terminat un liceu de matematica-fizica, e decorat cu Virtutea Militara, stie engleza, iar orasul pe care il pazeste se afla pe locul sase in topul celor mai sigure din Europa, chiar daca oamenii se impusca pe strada. Si daca secretarul de stat Dan Fatuloiu i-a cerut demisia, a facut-o pentru ca a fost o misunderstanding. If you can read me.

Case closed!

Ce cauta un astfel de personaj in fruntea politiei si cine l-a trantit in fotoliu? Si de-avea Harvardul, Soric nu ar fi stiut sa lege cuvintele pentru a compune o fraza. Cum este posibil ca un infatuat si un agarici sa ajunga atat de sus si, mai mult decat atat, sa-i aiba alaturi pe toti sefii de post din Neamt, dispusi sa demisioneze in masa daca boss-ul lor isi pierde functia? Si se mai mira politistii ca exista atatea bancuri pe seama lor!

Alte articole

Leave a Comment