Și absența la vot e o opțiune politică

Daniel Săuca

Nu fac parte din categoria „nehotărâților”. Sunt „hotărât” să nu particip duminică la vot. Și asta pentru că, pur și simplu, nu pot vota nici cu Klaus Iohannis, nici cu Viorica Dăncilă. Să fiu scutit de toți „lătrăii” și „postacii” care în aceste zile îi diabolizează pe românii ce, vezi doamne, prin neparticipare la vot ar da dovadă inclusiv de lipsă de patriotism. De când e votul obligatoriu în România? Nu mai ești român dacă nu votezi? Serios? Cred că și absența la vot e o opțiune politică. Și apoi, de ce absența ar însemna „boicot”? Nu pot vota cu K. Iohannis, în esență, pentru că singurul său „program”, repetat la nesfârșit, obositor, e „războiul cu PSD”. Citez din președinte: „Eu nu sunt cu PSD într-o competiție electorală, ci suntem în război. Nu pentru că suntem noi așa răi, ci pentru că ei au fost răi cu românii. Au guvernat împotriva românilor” (g4media.ro). De parcă d-sa nu e la putere de cinci ani. Să rămână dl Iohannis cu războiul d-sale cu PSD și cu marile realizări de politică externă… Pe doamna Viorica Dăncilă nu o pot vota pentru că, în opinia mea, un președinte de țară trebuie să aibă cel puțin o educație solidă, ceea ce nu se poate constata în cazul fostului premier. Fără „aparatul” și „activiștii” PSD, dna Dăncilă nu cred că obținea un rezultat electoral mai mare decât marja de eroare a unui exit poll. Cu sau fără votul meu, alegerile de duminică vor avea loc și România va avea un vechi/nou președinte. O să treacă și așa-zisa campanie electorală, isterică, violentă, fără noimă, fără dezbateri, fără aproape nimic serios. România va rămâne tot aici și va aștepta în continuare răspunsuri la întrebări, probleme vechi, de 30 de ani: oprirea exodului românilor în străinătate; infrastructura; sănătatea; deficitul de democrație; celebra luptă împotriva corupției; înfăptuirea justiției; învățământul etc., etc. Poate noua putere, noii șefi, mai mult sau mai puțin supremi, vor reuși să mai facă una, alta, cât o fi de grea moștenirea… Poate. Între timp, ne vom „distra”, în „prime time”, cu povestea împușcării ursului. Sau a mistreților… Animalele politice, oricum, sunt din altă poveste…

12 Thoughts to “Și absența la vot e o opțiune politică”

 1. Anonim

  DA FRATI ROMANI !VRETI SA-L VEDETI PE DRAGNEA AMNISTIAT DE CRACIUN SI ELIBERAT DIN PUSCARIE ? VOTATI VIORICA VASILICA DANCILA sau MAI GRAV E SA NU VOTATI.NU-L VRETI NICI PE IOHANNIS ?NICI O PROBLEMA DAR MERGETI LA VOT ,ANULATI BULETINUL ,PUNETI 2 STAMPILE CATE UNA LA FIECARE CANDIDAT DAR VOTATI OAMENI BUNI .ALTFEL VETI FI PARTASI LA PRABUSIREA ROMANIEI IN PRAPASTIE.REGRETELE CA NU ATI FOST LA VOT VOR FI TARDIVE ,ASA CA DUMINICA CU MIC CU MARE HAIDETI LA VOT !!!

 2. Anonim

  POLITICA E DESPRE ALEGEREA RAULUI CEL MIC.

 3. Ioan

  Un nemtalau , asa zisul “sef al statului” , politrukul Werner , anunta cu emfaza (atitudine lipsita de naturalete , in dezacord cu realitatea , prezenta la psihopati , paranoici , schizofrenici (conform Dex) ..”EU SUNT IN RAZBOI CU PSD ” (???!!) Sa intelegem ca un demn urmas al lui Hitler a declansat al treilea razboi mondial , nu le-au ajuns primele doua ??! Bravo lui si fanaticilor lui !! Asa trebuie sa se comporte un adevarat presedinte al unei tari din (M)UE , in secolul 21 !! Pe de alta , parte cred ca nemtilor cu urmasii lor cu tot , ar trebui sa li se interzica pe intreg mapamondul sa pronunte cuvantul razboi avand in vedere antecedentele lor.

 4. Anonim

  aceluiasi Ioan =LUZARUL DE LA 13:53 Out la Videle pentru proasta satului Veorica asta se va intampla duminică in turul 2.Hahaha !\\\\r\\\\n RAZA LA PATRAT analfabeti de Videle cu tine in frunte ciumete rosu.Bolsevic imputit ce esti.

 5. Anonim

  Vezi Daniel Sauca ce ai ” insamantat ” ?Dacă tăcea i …

 6. Anonim

  Cine zice, ăla e! Adică „lătrău”. Săuca.

 7. Anonim

  Domnule Sauca, participarea la vot in numar mare este caracteristica democratiilor consolidate. In tarile dezvoltate din Vest, prezenta la vot depaseste 70% si chiar 80% uneori. Acesta e un semn ca democratia functioneaza cu adevarat. In Romania, asa-zisa democratie introdusa de tovarasul Iliescu dupa 1990 a reusit sa starneasca lehamitea cetateanului de rand. Acest fapt nu este insa deloc benefic pentru un stat care aspira la un standard ridicat de civilizatie.

 8. Anonim

  Pesediștii să ia exemplu de la acest Săuca și să stea acasă, că-i post și ștampila-i de dulce!

 9. Anonim

  Vrem pe Dragnea presedinte.Condamnatul politic ce sufera in temnita fiindca a vrut binele romanilor.

  1. Anonim

   Mă, 23:23, dar palatul la 3 (trei) străzi din Alexandria? Dar vila cu 5 (cinci) nivele de la Mamaia? Dar inSULA Belina? Dar firmele fiului derbedeului? Cu sudoarea frunții, ai?

 10. E timpul

  Duminica trebuie sa ne ridicam la nivelul tarilor UE, unde nu exista presedinte de la minoritari. Sa dam jos neamtu de la cotroceni !

  1. Anonim

   Da-te dracu’, boule. Independenta Romaniei a fost castigata in 1877, cand eram condusi de un rege german (Carol I). Marea Unire de la 1918 a fost realizata tot sub conducerea unui rege german (Ferdinand I). Astia au fost mai romani decat multi imbecili care se bat doar cu pumnul in piept dar nu fac nimic pentru Romania. Iohannis e mai roman decat Proasta Satului – Cotcodancila – care ne-a facut de ras in toata lumea cu gafele ei stupide.

Leave a Comment