Se schimbă lumea…

Daniel Săuca

■ Până atunci, probabil se va schimba și prim-ministrul PSD. O fi de bine, o fi de rău? Din buncărele Zalăului, fără informații „pe surse” (credibile), e greu să-ți dai cu părerea. Și parcă nici nu mai contează. Nici guvernarea… Și nici „tonele” de declarații, opinii, păreri, speculații, manipulări, propagande. Și zicerile gen Victor Ponta: „Nu credeam să mai trăim în România situația în care conducerea unui Partid își sabotează propriul Guvern” (Hotnews).
■ Până atunci, sigur nu se va schimba dl. Daea, onor ministrul Agriculturii. Încă o mostră din gândirea vie, palpitantă a d-sale: programul de sprijin al oierilor care vor să valorifice lâna, cu subvenţie de 1 leu/kg, ar putea fi aprobat săptămâna viitoare; oaia, „această combină vie, care recoltează de la faţa locului masa vegetativă şi o transformă în lapte” (News.ro).
■ Până atunci, până la schimbarea lumii, o declarație faină a șefului de la Apple, Tim Cook: „Nu mă tem de faptul că inteligența artificială le va da computerelor abilitatea de a gândi precum oamenii. Sunt mai îngrijorat de oamenii care gândesc precum computerele, fără valori și compasiune și fără teama de consecințe” (Hotnews). Vai, câți sunt (mai ales) pe la noi…
■ Până atunci, PNL va avea un nou lider. Un muzician (sau muzicant, cum ar zice unii răutăcioși) al politicii: Ludovic Orban. „După părerea mea voi câștiga președinția cu un scor confortabil”, a anticipat Orban. Succes!
■ Până atunci, să reținem surprinzătoarea zicere: „România este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru NATO”, a declarat ambasadorul la Washington, George Maior, într-un interviu acordat pentru TheCipherBrief, citat de Hotnews. O fi de bine, o fie de rău? Din buncărele Zalăului, fără informații „pe surse” (credibile), e greu să-ți dai cu părerea. Și parcă nici nu mai contează… „Pilon de stabilitate”; „factor de echilibru geostrategic” etc. Istoria oricum e nedreaptă, în privința României, nu? De pildă, în cel de-al doilea război mondial, întoarcerea armelor ar fi scurtat conflagrația cu șase luni. Și? De atunci rușii nu au mai plecat. Chiar dacă au venit americanii…

Alte articole

Leave a Comment