Prin textele altora

Daniel Săuca

De pe vremea când eram editor în presa de „linia întâi” (ce vremuri… într-un fel mi-e dor de presa de altădată) m-am obișnuit să citesc zilnic ce scriu alții. Colegi din mass-media din țară și nu numai. Și astăzi fac același lucru chiar dacă, nu de puține ori, nu pot valorifica, într-un fel sau altul, lecturile mele. Ei bine, mă bucur atunci când găsesc texte care îmi plac, articole ce amintesc de celebra „presă de calitate”. Sau măcar de libera exprimare a opiniilor.
Alex Livadaru: „E o tensiune apăsătoare – pare că răul este peste tot. Nu e doar tolerat, e chiar încurajat și perpetuat la toate nivelurile. Oamenii cu bun simț, cu șapte ani de acasă, care respectă legea și normele sociale au devenit o minoritate. În acest proces de banalizare a răului, în care încălcarea legii devine regulă, ai impresia că România s-a transformat într-un jurnal de știri de la ora 17:00” (republica.ro).
CTP: „Se estimează că vor trebui decenii pentru deminarea Ucrainei. Deminarea României, nu știu dacă e posibilă. Așa cum nu mai știu dacă poporul ăsta merită libertatea” (republica.ro).
Adriana Duțulescu: „În România se ajunge mult prea des la ideea «prostia se plătește». Folosim stații GPL ilegale ca să mutăm gaz cu furtunul și o pompă declarată oficial periculoasă încă de acum trei ani și ne jucăm cu bricheta aprinsă pe lângă explozie. Ne urcăm la volan beți și drogați și ucidem oameni. Ne oprim pe Transfăgărășan să facem selfie cu urșii și urșii se reped la noi, că de aia sunt urși. Azi un compatriot a băgat piciorul în cușca unui tigru și tigrul, șocant și cu totul neașteptat, l-a mușcat” (digi24.ro).
Nicolae Prelipceanu: „Mizeria morală a societății înalte de la noi a ajuns atât de vizibilă încât îți vine să-ți dai foc în piața publică. N-o faci numai (ori ca să) nu le dai tot lor prilejul de a răsufla ușurați că au scăpat de un «cârcotaș» ori, mai degrabă, pentru că nu ai vocație de erou. Însă disperarea duce la gânduri venite de dincolo de rațiune” (viataromaneasca.eu).

2 Thoughts to “Prin textele altora”

  1. […] Daniel Săuca De pe vremea când eram editor în presa de „linia întâi” (ce vremuri… într-un fel mi-e dor de presa de altădată) m-am obișnuit să citesc zilnic ce scriu alții. Colegi din mass-media din țară și nu numai. Și astăzi fac același lucru chiar dacă, nu de puține ori, nu pot valorifica, într-un fel sau altul, lecturile mele. Ei bine, mă bucur atunci când găsesc texte care îmi plac, articole ce amintesc de celebra „presă de calitate”. Sau măcar de libera exprimare a opiniilor. Alex Livadaru: „E o tensiune… Citeste mai mult […]

  2. […] Daniel Săuca De pe vremea când eram editor în presa de „linia întâi” (ce vremuri… într-un fel mi-e dor de presa de altădată) m-am obișnuit să citesc zilnic ce scriu alții. Colegi din mass-media din țară și nu numai. Și astăzi fac același lucru chiar dacă, nu de puține ori, nu pot valorifica, într-un fel sau altul, lecturile mele. Ei bine, mă bucur atunci când găsesc texte care îmi plac, articole ce amintesc de celebra „presă de calitate”. Sau măcar de libera exprimare a opiniilor.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment