Politrucii județeni

Daniel Mureșan

În județul nostru, și nu numai, comunicarea cu politicienii a fost grea. Dar parcă niciodată mai grea ca până acum. În afară de PNL, celelalte partide nu cunosc această noțiune. Oare de ce? Eu zic că întâi de toate pentru că politicienii nu sunt sinceri, fiind ușor de prins cu cioara vopsită. Apoi, încă nu este campanie electorală, când proștilor li se va spune ce vor dori ei să audă și vor fi veșnic recunoscători.
Nici la nivelul instituțiilor județului nu stăm mai bine. De fapt, aproape toate sunt conduse de politicieni, deci nicio mirare. La Consiliul Județean sau la Primăria Zalău, două instituții importante ale județului, conferința de presă este tabu. Gândirea politicienilor din administrație este cu atât mai ciudată cu cât conferința de presă este o prevedere legală, conform Legii Transparenței Decizionale. Dacă vrei un interviu de la vreun șef, trebuie să-i trimiți întrebările înainte, nu cumva sa-i pui live vreo întrebare incomodă. Bineînțeles, dacă îți va răspunde la telefon, căci deh, jurnaliștii pot să aștepte, ei au treburi importante pentru țară. Sau te trimit la purtătorul de cuvânt, care de cele mai multe ori e pus acolo pe tot felul de criterii, numai pe cele profesionale nu. Accidentele din județ le aflăm mai repede de la Mediafax decât de la Poliția sălăjeană. De la jandarmerie primim știri cu furturi de găteje și câini blurați. Am zice că e un județ liniștit, dar știm că nu e așa. În toată lumea asta plină de non-comunicatori, avem și două pete de culoare, albe și frumoase: Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Centrul de Cultură și Artă. Dar cu două flori nu se face primăvară.
Însă am o veste proastă pentru politrucii județeni. Lumea se schimbă și se satură de false promisiuni, nu mai salivează la micii voștri. Iar pentru cei ce vin din urmă nu aveți nimic pregătit, nu aveți nicio viziune. Vă încăpățânați să rămâneți în ghetoul construit de voi, unde credeți că nu vă atinge nimic. Aveți avantaje și privilegii și credeți ca totul se învârte în jurul vostru. Deveniți o povară din ce în ce mai grea pentru generațiile noi, care nu așteaptă nimic de la voi. Trist.

2 Thoughts to “Politrucii județeni”

  1. Rozi

    Cel mai pacatos e ca se cred vesnici.
    Nimic nu e vesnic, nici macar pietrele de pe Meses.

  2. Tăt un drac îi orice sfânt !

    Corect, corect, dar , totuşi, de ce ” În afară de PNL” că, şi ăştia au votat cu două mâini pensii speciale pentru primari. Şi atunci ?

Leave a Comment