Politice. Lupte grele

Daniel Săuca

Lupte grele pe frontul pensiilor speciale. De dragul banilor europeni. Nu pentru că asta se vrea cu adevărat. Povestea în România e veche: toți se cred mai „speciali” decât ceilalți. Ei, nu chiar toți. Sunt mulți, oricum. Crește și numărul fraierilor, naivilor. Și a celor care vor „mușca” din ofertele politice extremiste. Și nu neapărat pentru că ar fi naivi.

Lupte grele și pe frontul alegerilor de anul viitor. An „superelectoral”, vorba președintelui. Se mai caută candidați, se fac și se desfac înțelegeri, se dau coate, pumni în gură. Trădările, ah trădările, sunt iar la ordinea zilei, departe însă de ochii și urechile presei, mass-media ce va fi „inundată” și mai mult cu „mălai” public. În ciuda celor care solicită eliminarea cheltuielilor pentru presă și propagandă din Legea privind finanțarea partidelor politice.

Lupte grele și pe frontul coalițiilor. Oare PSD și PNL vor participa la alegerile de anul viitor pe liste comune? Chiar se va crea o „coaliție de dreapta” și va avea un oarecare succes? Înțelegerile la nivel local, și în Sălaj, vor rămâne în vigoare și după alegerile de anul viitor?

Lupte grele și pe frontul ieftinirilor. „Lăcomia comercianților, mai presus de nevoile oamenilor: pentru ieftinirea câtorva alimente, se vor scumpi toate celelalte” (stirileprotv.ro). Se vor ieftini sau nu se vor ieftini?, aceasta-i întrebarea… „Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu există varianta reducerii TVA la produsele alimentare de bază, așa cum arată o propunere despre care a vorbit ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Orice reducere la TVA a adus ieftinire pe perioadă foarte limitată de timp, a subliniat Ciolacu” (digi24.ro).

Lupte grele… „Un deputat REPER propune evaluarea psihiatrică a candidaţilor la alegerile parlamentare, invocând scandalul făcut de Diana Şoşoacă în Parlament: El afirmă că Şoşoacă «este pur şi simplu o persoană iresponsabilă care se ascunde sub un mandat de parlamentar»” (hotnews.ro). Am încheiat citatul. Și textul de azi. Evaluări fericite!

 

 

 

 

One Thought to “Politice. Lupte grele”

  1. Jos pensiile speciale !

    Lichidarea pensiilor speciale e o problemă de dreptate socială, apoi de cele 3,2 miliarde € care vin gratuit prin PNRR. Problema e grea pt că în democrație nu există dreptate socială, în socialism nu existau pensii speciale !

Leave a Comment