Plicul a murit, trăiască punga!

Să declari război împotriva spăgii la plic și tu să o practici cu sacul. ”Super tare!”. Să dai tu lecții de morală unor femei care încearcă să ridice un spital din donații și tu să iei din banii spitalelor, a bolnavilor. Până când? Mă uit în jur și sunt de-a dreptul scârbită. Știu că nu interesează pe nimeni, e evident. Chiar nu interesează pe nimeni! Cât tupeu să ieși în față, să pozezi în omul cinstit, în bunul creștin și bunul samaritean. În calitate de părinte, într-o astfel de societate, mă macină teribil ideea cum să-mi educ copilul. Îmi dau seama că dacă-l voi educa așa cum am fost și eu educată va ajunge un muritor de foamne. Aici în țară, în România! Oricât de demodate par în viziunea multor părinţi valorile formează oameni de calitate şi aduc schimbare în lume. Dacă în loc să spună că nu are sens, oricum lumea e aşa cum e, fiecare părinte ar preda copilului valorile de bază, schimbarea, cred, ar fi mai vizibilă. Am crescut într-o familie de oameni simpli, fii de țărani ajunși la oraș. Am crezut în valori, în oameni adevărați și încă mai accept ideea că mai sunt și oameni de calitate. E clar un semn de anormalitate. Din păcate astfel de oameni sunt dați la o parte, nu sunt vizibili și nu știu ”să se descurce”. În țara asta există un virus foarte puternic care a omorât și încă mai omoară oamenii. E mai puternic decât toate bacteriile și toate virusurile și se numește corupție. Ucide zilnic foarte eficient și este cel mai puternic. Culmea! Stăm cu mâinile în sân și nu facem nimic. Așteptăm parcă să vină să ne prindă pe toți. Când faci așa ceva, când ești corupt, când un fost ministru, respectiv director, ia șpagă, e imposibil, logic vorbind, ca el să fie singurul caz în țară, mai ales în sfera politică. Faci astfel de fapte pentru că ai mai auzit și de alții din sistem, care au făcut treaba asta și care nu au pățit nimic. Îți faci vilă cu zeci de camere, mănânci bine, îți petreci concediile în Mauritius, duci o viață de huzur luând de la gura altora, te simți minunat. Și totuși? Cei care fac asta acum, i-au văzut pe alții cărora le-a reușit. Astfel de oameni ne reprezintă! Îți merge cât îți merge, dar până într-o zi. Până atunci, ”câinii latră-caravana trece”. Descurcați-vă fraierilor! Pupați-le mâinile și fesele că v-au asfaltat o parte din drumuri și v-au tencuit pereții spitalelor! Plecați capul în fața lor! Țara te vrea prost! Nu mai încercați marea cu degetul venind cu plicul. Plicul, în fața lor, e ca un fir de păr în fața foarfecii!

4 Thoughts to “Plicul a murit, trăiască punga!”

 1. Anonim

  Daca nu dai nimic se uita urat la tine de la doctori pana la asistente.Sau te lasa cu perfuzia goala in braula pana la urmatoarea perfuzie.Din pacate majoritatea oamenilor dau spaga,iar din cauza doctorii se cred zeitati.

 2. Dr Nr One

  ATENTIE !!!! NU MAI VENITI LA NOI DOCTORII CU ACEEASI SPAGA CA ACUM 3 ANI ….SPAGA MINIMA ESTE 10 % DIN SALARIUL UNUI MEDIC …ATENTIE SALARIUL NU MAI E 6000 LEI E 15000 LEI !!!

 3. Anonim

  Educația pentru valori a unui copil este pentru el și rămîne a lui toată viața, nu trebuie substituită cu „educația” reușitei într-o țară coruptă pînă în măduvă, precum chiar este România!
  Permiteți-mi să corectez o scăpare, cele două doamne chiar sînt pe terminate cu ridicarea spitalului din donații, nu doar „încearcă”.
  Doamna Carmen Uscatu şi Doamna Oana Gheorghiu, cele două reprezentante ale ong-ului „Dăruieşte Viaţa”, au declarat că Sorina Pintea le-a ameninţat că dacă nu virează în conturile statului cele 26 de milioane de euro strânşi până acum pentru construirea spitalului, va sesiza mai multe instituţii de control ale statului, Parchet, DNA, Curtea de Conturi. Pînă acum, Tribunalul București a admis cererea DNA de arestare pentru luare de mită în formă continuată a exemplarei PSD-iste Pintea.

 4. Anonim

  E bine si laudabil sa critici coruptia, mai ales daca pentru asta esti si platit. Problema e cum o stim : una in teorie , alta in practica. Cel care indrazneste sa ridice glasul impotriva coruptiei si a matrapazlacurilor intr-o institutie publica , e mazilit. Asa a ajuns sa functioneze societatea romaneasca unde sefii de institutii sunt pusi nu sa apere interesele statului ci pe cele proprii si ale unui grup privilegiat.

Leave a Comment