Până când nemulţumiţi?

Nu trece zi fără să aflăm că cineva este cercetat pentru corupţie. De pildă, Ilie Sîrbu şi Viorel Hrebenciuc sunt urmăriţi penal într-un caz de retrocedare – 90.000 de hectare, da, 90.000 de hectare de pădure românească din Bacău, retrocedate în mod suspect. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi prinţul Paul, împreună cu prinţesa Lia. De asemenea, fostul ministru Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani cu executare în dosarul casă pentru mama. Decizia nu este încă definitivă.
Aş vrea să cred că undeva, acolo, mai există o mică doză de optimism mai există, însă ţara tinerei generaţii arată trist. Şi asta mă pune din nou pe gânduri. În fiecare zi, fiecare dintre noi încearcă să supravieţuiască în ţara şmecherilor şi a băieţilor deştepţi. Spune o vorbă – dacă eşti cinstit, eşti luat de fraier. Şi parcă se adevereşte în fiecare zi.
România oamenilor oneşti, modeşti, mândri de ei, a fost transformată, de conducători aroganţi, lacomi şi hoţi, în ţara puternicilor zilei şi acoliţilor lor, a unora care câştigă într-o lună 60 de salarii medii doar pentru că au intrat într-un partid care se joacă cu soarta a 20 de milioane de oameni. O Românie în care conducătorii nu-ţi pot oferi o minimă evoluţie spre bine, o minimă speranţă într-un viitor mai bun. O ţară în care alegătorii naivi şi săraci votează cu cine „trebuie”, nu cu cine merită. O Românie din care pleacă medicii şi profesorii, pentru că sunt batjocoriţi cu salarii de mizerie. Şi exemplele ar putea continua.
Potrivit unui sondaj IRES, românii sunt nemulţumiţi de ţara lor, 75 la sută dintre ei considerând că lucrurile în România merg într-o direcţie greşită. Totodată, mai mult de un sfert sunt nemulţumiţi de felul în care trăiesc. Aproape jumătate sunt pesimişti privind traiul în anul ce vine. 78 la sută nu au economisit bani, iar 72 la sută nu cred că vor reuşi acest lucru nici în anul care vine. Este oare ţara asta a noastră? Există oare vreo soluţie sau trebuie să ne obişnuim aşa, să ne obişnuim cu politicieni corupţi, baroni, ofiţeri şi cu băieţi deştepţi?

Alte articole

Leave a Comment