O găină nu poate cucuriga

Ca multe alte domenii, nici sistemul de învățământ românesc nu scapă de bătaia de joc a politicienilor aflați la putere. Mii de elevi sălăjeni vor învăța anul acesta din manuale de istorie și geografie îmbibate în erori. Astfel, deși copiii sunt de abia în clasa a VI-a, ei vor trebui să înțeleagă ce înseamnă “generație de sacrificiu”, pentru a fi pregătiți de ceea ce le rezervă viitorul luminos, constuit cu “minuțiozitate” de guvernanți. În context, ar fi bine să ne aducem aminte că aceeași elevi au început școala anul trecut fără niciun manual pe bancă, iar când, în sfârşit, Poșta Română le-a trântit în față prima carte, s-au trezit cu un mastodont de câteva sute de pagini, un amalgam denumit „Compendiu introductiv pentru gimnaziu”. Evident, în opinia ministrului de atunci, celebrul Liviu Pop, zis şi Genunche sau PLM (plec la muncă), era vorba despre un “super-manual”, care de fapt a fost o carte plină de greşeli gramaticale sau de redactare, evident scrisă pe… genunchi, cu noţiuni neclare sau greu de înţeles pentru un copil de clasa a V-a. Cel puțin asta a fost, la acea oră, concluzia profesorilor care au avut curajul să o răsfoiască.

Uite-așa, un ministru incompetent și agramat, ca Liviu Pop, ne-a transformat copiii în cobai. Iar experimentul a fost continuat de actualul ministru agramat, Valentin Popa, zis şi ministrul Pamblică, pentru care “manualele şcolare este un subiect intens”. Doamne iartă și păzește!

Ce poți să simți când constați că destinul copilului tău e scris tot cu greşeli “gramaticale şi de redactare”, de niște nenorociți cocoțați în fruntea țării, care se țin mari cocoși, dar care nu sunt nici măcar niște găini pârlite, ci doar o mână de slugi cretinoide, ignorante, trădătoare și corupte? Da, vă dau dreptate, doar asta poți să simți…

Leave a Comment