Nedumeriri de aprilie

Daniel Săuca

Dl. Victor Ponta s-a dat o tură cu un F 16 american. Un gest evident electoral. Pe urmele sau nu ale țarului Putin (așteptăm ca dl. Ponta chiar să piloteze avioane militare, să coboare cu un submersibil în adâncurile lacului Baikal, pardon lacul Bicaz, să zboare cu planorul pe deasupra Palatului Parlamentului, să tranchilizeze un tigru carpatin, pardon un râs sau să monteze un dispozitiv de eco-locație singurei balene românești, balena gri). Suntem curioși cum va decurge campania electorală a d-lui Ponta, în sensul dacă, printr-o minune, se va schimba „banda” manipulărilor „nașpa”, dacă ne este permis un asemenea limbaj „hard”. Nici dl. Crin Antonescu (dacă va candida) nu e mai prejos. Zice multe dl. Antonescu. În loc să nu mai spună nimic măcar o perioadă, înainte de Paști m-am trezit în cutia poștală cu o felicitare semnată de d-sa. Nu trebuia, d-le Antonescu, nu merita să cheltuiți atâția bani pentru niște felicitări (cu un limbaj oricum de lemn). „Vremuri interesante” și cu un alt candidat prezidențial, dl. Mihai Răzvan Ungureanu. D-sa, tocmai la Zălau, a declarat că d-lui Ponta „ori îi place mâncarea la gamelă, ori are o fascinaţie subtilă pentru uniformă”. Probabil șpionii patriei, peste care d-sa a fost șef, nu mai servesc masa (nu mai mănâncă) din gamelă și nu mai au uniformă, grade (nici măcar de paradă). Finuț, subtil dl. MRU! D-na Elena Udrea – alt posibil candidat de „dreapta”, dacă nu cumva e totuși o glumă „nașpa” intenția – e directă de-a dreptul. Merge direct la sufletul femeii care oricum nu se va prezenta la vot sau nu o va vota: de Paști, după cum au relatat tabloidele neamului, „îmbrăcată în blugi, cu ie, băsmăluță pe cap și pantofi roșii, cu toc cui, Elena Udrea s-a pus pe frământat și întins cocă și a făcut-o foarte bine, semn că nu este deloc străină de treburile gospodărești”. Uau!
Un recent sondaj IRES arăta că Victor Ponta ar obține cele mai multe voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale (31 la sută). La întrebarea deschisă cu privire la personalitatea politică pe care ar vota-o dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, pe următoarele locuri se clasau (în martie 2014) Mihai Răzvan Ungureanu și Crin Antonescu – indicați fiecare de 12 la sută dintre respondenți, în timp ce Traian Băsescu (culmea!) era indicat de 10 la sută dintre participanții la studiu. Pe locurile următoare: Călin Popescu Tăriceanu pentru care au optat 7 la sută dintre respondenți, Corneliu Vadim Tudor cu 6 la sută, Sorin Oprescu – 6 la sută, Mugur Isărescu – 4 la sută, Klaus Johannis – 3 la sută, Elena Udrea – 2 la sută, Emil Boc – 2 la sută, Mircea Geoană, Dan Diaconescu și Cătălin Predoiu – cu câte 1 la sută din opțiuni. 4 la sută dintre respondenți ar vota alt candidat (ires.com).
Dacă e adevărat sondajul de mai sus, dl. Victor Ponta nu va avea contracandidat oficial, serios. Evident, se va lupta cu dl. Traian Băsescu. Destul de probabil, dl. Băsescu își mai caută candidatul de „dreapta”. Încă nu îl are, după cum se observă din sondajul menționat. Și, totuși, băieți, mai schimbați banda!…( Vom reveni, firește.)

4 Thoughts to “Nedumeriri de aprilie”

 1. Zălăuan

  După „revoluţie” România a fost condusă de lachei americani, care se întrec unul pe altul în a sări primul să se gudure printre picioarele stăpânului american.
  Dacă Băşe a fugit în patru labe la Constanţa, să viziteze primul un vas de luptă american, nici Ponta nu s-a lăsat mai prejos. A doua zi, a tulit-o la Câmpia Turzii, pentru a zbura cu un F 16.
  Dar românii ce vină au ?!

 2. Niudumiritu' de la Alba ca neaua...

  Mai Saucatule,tu tot nedumerit ai ramas de cand a aterizar barza sau barzoiu cu tine pe lumea asta pe care nu o intelegi!
  Vai de mama ei de bar…z…ba!

 3. Alex

  Poate cu dmn.Ungureanu o sa facem treaba,e tanar cu potential si initiativa,

 4. Anonim

  ati uitat repede de vita COBE fratilor ???? ati uitat de vanzarea averii lui GOJDU ????ati uitat de refuzul de a aduce in tara a tezaurului de la PUTIN????un om ca MRU de meserie spion nu are cum sa conduca tara nu are capacitatea si pregatirea necesara va fi un al treilea DICTATOR si numai de asta nu are acum nevoie ROMANIA ar fi bine sa ne trezim la realitate.

Leave a Comment