Multă lămâie

Daniel Mureșan

Alegerile acestea nu au fost cu popcorn în fața televizorului – vorba unui doctor în viață, ci mai degrabă cu lămâi. Aceeași Mărie, cu pălărie PNL. Realitatea actuală ne arată că puterea n-a venit cu dragnisme și iordăchisme, da’ tot funcționărimea de partid a fost plantată în posturi.
Așa și la alegerile de ieri: n-ai preferat să fii prost de tot, ai vrut să fi jumătate prost. Ai votat răul cel mai mic. Toată campania a fost un concurs de lozinci prăfuite, răcnite de veșnicii candidați de culorile curcubeului politic traseist. Manipulatorii informației s-au mutat pe facebook, dar nu au reușit deloc să coboare nivelul de greață. Ba din contră, a fost plin de amatori, prostovani și fuduli.
N-au fost două tururi de scrutin la locale, n-a fost vot prin corespondență, nu s-au eliminat pensiile speciale, penalii au rămas în funcții publice. E adevărat, compromisul poltic nu a fost inventat la noi. Și de practicat se practică peste tot. Dar atâta minciună, atâta ipocrizie și atâta amatorism nu cred că există niciunde în lume. Plin de politruci în instituții, care toată viața lor au fost susținuți doar de partide. Și atunci, cum naiba să ne așteptăm la performanță?
Din zona politicului vine același miros de rahat. Tot timpul așteptăm de la clasa politică un suflu nou, dar de fiecare dată majoritatea nou formată din partide ce se pretind reformatoare, sfârșește prin a nu realiza nimic benefic pentru țară. Așadar – lămâie. Multă lămâie.

Alte articole

3 Thoughts to “Multă lămâie”

 1. Anonim

  Sunt intenționate greselile de ortografie? Aceeași nu aceași, să fii, nu să fi

  1. Magazin Salajean

   Mulţumesc, graba strică treaba!

 2. Anonim

  seamana a plata rusesca impotriva partidelor?,daca ai idei esti ok ofera ne tu alternativa ca asteptam un partid competent de multi ani ,iar prefer democratia si libertatea asa slaba cum e decat rusia lui putin

Leave a Comment