Ministrul, sluga și călăul

Călăul angajat de Liviu Dragnea în fruntea Ministerului Justiției își merită cu prisosință salariul și primele încasate până în prezent. Fără să aducă absolut nicio îmbunătățire la actul de justiție, sluga Tudorel Toader își face totuși atât de bine singura treabă pentru care a fost pus în această funcție, încât în mai bine de un an și jumătate de la numirea sa în fotoliul de ministru a reușit o performanța nemaîntâlnită să-i decapiteze, pe rând, pe toți șefii parchetelor: DIICOT, DNA, Parchetul General. De ce? Teoretic, pentru că poate. Practic, pentru că infractorul șef al României, Liviu Dragnea, și alți mulți tovarăși de-ai săi într-ale hoției, se folosesc de slugă pentru a scăpa basma curată de toate acuzațiile care li se aduc în dosarele pe care le au astăzi pe rol sau pe care le pot avea în viitor. Și, credeți-mă, nu sunt deloc puține. Pentru că, ne-am prins și noi în cele din urmă, Justiția independentă este de fapt “statul paralel” pe care cei de la PSD sau ALDE îl aduc mereu în discuție ca fiind inamicul public numărul unu al României.

Cred că astăzi, din punct de vedere moral, și nu numai, România se plasează în cel mai întunecat moment din istoria sa. Pentru prima data în ultimii ani, mă încearcă un sentiment cumplit de neputință, amestecat cu scârbă și frustrare. Din nefericire, însă, pare să fie doar începutul unui uragan care va traversa România, de la un capăt la altul, fenomen care va lăsa în urma lui o țară mult, mult mai tristă, mai anostă și mai hăcuită de vlagă decât a fost ea vreodată.

Am să vă rog să mă contraziceți, dacă veți crede de cuviință, însă ce se întâmplă astăzi cu statul de drept în România, cu atacurile mârșave la dramul de democrație pe care încercăm să-l protejăm măcar în bula noastră, este unul dintre rezultatele triste și nedrepte ale deciziei majorității de a sta acasă în 2016, majoritate care (culmea ironiei!) astăzi s-a transformat în principalul segment de critici la adresa guvernării PSD-ALDE. Pentru că, da, la alegerile din 2016, o minoritate (39,5%) din populația cu drept de vot a închis gura majorității care s-a pișat pe el de vot, când de fapt ei s-au pișat pe propriii papuci. Fraților, n-aveți nicio scuză, pentru că vântul ăsta rece nu bate doar de câteva zile înspre voi. Nuuu…

Alte articole

3 Thoughts to “Ministrul, sluga și călăul”

  1. Fără scăpare !

    Procentul corect al PSd este 19 % din total electorat. Cât despre Tudorel, slugă, slugă dar, i-a dat o lovitură mortală PG: Ia să ne spui Olivian, ce căuta în dosarul de numire a lui Lazăr pt funcţie de PG, decizia aceluiaşi Lazăr, pe când era la Deva, de clasare a unui dosar pe casele neamţului ? Ce zici, ăsta nu e un peşcheş ?

  2. I.C.

    După cum se dovedește a fi „poporul” românesc, încă jumătate din cei 60% care n-au fost la vot mergeau și votau PSD. Doar nu credeți că 40% care au votat erau numai și toți analfabeții funcționali, maneliștii și asistații, iar restul erau contra bandei de tîlhari PSDALDEUDMR?

  3. Anonim

    Măi, ăla de la 12:47, cam minți! Procurorul General Augustin Lazăr nu a lucrat niciodată la Deva, CV-ul său acoperă întreaga perioadă, fără goluri, de la absolvirea facultății pînă azi. V-a instruit greșit la PSD.

Leave a Comment