Maimuțe verzi pe pereți

Formată din PSD, ProRomânia şi ALDE (mai mult ca apucături, decât din punct de vedere statutar), jumătatea dinspre centru-stânga a politicii româneşti se află, prima dată în ultimii 30 de ani, în faţa unui posibil eşec istoric. Și, da, aici mă refer la alegerile prezindențiale. După cum stau lucrurile în acest moment, la alegerile din 10 noiembrie, candidaţii acestor partide au toate şansele să nu prindă turul doi. Ceea ce ar fi o adevărată premieră în viaţa politică românească a ultimelor trei decenii. Şi asta pentru că toate cele trei partide au scos din joben niște cai morţi, care să concureze pentru cursa ce duce la Cotroceni.

Reprezentantul PSD, în speță Viorica Dăncilă, pare cel mai bine poziționat candiat la Cotroceni din zo a de stânga a eșichierului politic, însă șansele sale par minime pentru a intra în al doilea tur de scrutin. Majoritatea pesediștilor care au citit mai mult de o carte, excluzând-o pe cea de telefoane, nu par să fie împăcați cu gândul că trebuie să voteze cu „Veorika”. Foarte mulţi dintre ei mai degrabă se vor îndrepta spre un alt candidat al stângii, decât să-şi dea votul pentru un personaj care a rămas la nivelul de intelect de sub patru clase primare. Așa că, oricât ne-am raporta la bazinul electoral al PSD-ului, la manipulările ce vin de aici, şansele Vioricăi sunt extrem de mici. Cred că până și pesediștii au realizat faptul că, votând cu un asemenea personaj la președinția României, ar bate un cui în plus la copârșeul în care e închis poporul ăsta de 30 de ani încoace.

Pe de altă parte, alternativa pesediștilor la Viorica este una destul de tristă. Ceea ce adâncește și mai mult problema cu care se confruntă cel mai mare partid de stânga din România. Oferta venită dinspre ProRomânia şi ALDE, Mircea Diaconu, nu este cu nimic mai brează decât cea pe care o au pesediștii în propria curte. Ba mai mult, la cum se prezintă astăzi candidatul Diaconu, candidatul ProRomânia-ALDE pare mai degrabă o gloabă mai leșinată decât însăși Viorica.

N-am înțeles nici până la această oră ce-l recomandă pe Mircea Diaconu pentru a candida la o asemenea funcţie sau ce l-ar putea face pe acesta preşedintele unei țări, fie ea și România. Dacă rememorez seria filmelor în care acest actor a jucat, nu pot decât să spun că Mircea Diaconu s-a remarcat prin interpretarea unor personaje cu un intelect extrem de redus, a unor indivizi proşti, roluri pe care le-a jucat mai mult sau mai puțin bine. Mai mult, ca politician şi ca europarlamentar român, Diaconu s-a remarcat prin… nimic, în afară de a comenta pe linia PSD-ALDE (împotriva românilor care protestau faţă de politica penală a guvernării) pe la televiziunile infractorilor. Atât în viața de zi cu zi, cât și în rolurile jucate, omul acesta a făcut ceea ce știe el mai bine, probabil ceea ce-l definește, și anume a făcut pe prostul. Iar cei care l-au „descoperit” ca fiind un candidat cu șanse reale pentru a ajunge președintele României nu cred că au mai mulți neuroni sub țeastă decât el. Iar pentru că așa vor Ponta și Tăriceanu, nu cred că este un argument suficient de solid să votezi cu Diaconu. Prin urmare, de ce ar vota cineva cu un astfel de personaj ilar?

Probabil că stângii i-a scăpat, totuși, printre degete un candidat cu un prezumtiv potențial. Pleșoianu, din punctul meu de vedere, ar fi avut mult mai multe șanse decât Viorica și Diaconu la un loc. E mai inteligent și mai abil chiar decât fostul său idol, Dragnea. Însă pentru a face o astfel de mutare trebuie să ai puțină minte. Deziderat cu care, prin partidele amintite, nu ne prea întâlnim la ora asta. Evident, din păcate pentru binele democrației – o spun cu cea mai mare sinceritate.

Alte articole

10 Thoughts to “Maimuțe verzi pe pereți”

 1. Anonim

  Domnule, tot ce ai scris despre Dăncilă și Diaconu PARE în regulă, pînă la sfîrșit, cînd ai dat cu „plesoianu” în baltă!

 2. Anonim

  ce sa te astepti de la unul care-l sustine pe capilnasiu

 3. Anonim

  11 37 si 11 39 unul si acelasi .Hai sa zic ca is de acord cu remarca cu Plesoianu ,un nemernic din gasca Psdragnea dar nu inteleg ce are s..la cu prefectura ?Adica ,Capalnasiu s-a retras iar reporterul la ce sa-l sustina ?A ,ca esti un ciudos la care probabil , fostul primar i-a rezolvat multe iar acum ca nu mai are putere politica de ati rezolva alte lucruri ii intorci spatele si arunci cu kkt catre el si altii care l-au simpatizat sau il simpatizeaza.Om fara caracter ,atat esti si nimic mai mult.

 4. Anonim

  @ 13:33.
  Vorba lui Nenea Iancu: „Amice, ești idiot!” Doar nu-s tîmpit să-ți spun cine sînt, chiar dacă tu ești un provocator; îți spun doar că nu locuiesc în Zălaul vostru și nu știu cine-i „Capalnasiu” (cum ai scris). Dacă ai avea un nivel școlar și intelectual mai sus de genunchiul broaștei, ai fi observat diferențele radicale de scriere. Nu, nu sîntem „unul si acelasi”. Du-te și cîntă la altă masă!

 5. Partide de şi pentru bogătani !

  In România nu există partide de stânga, toate sunt partide de şi pentru bogătani. toate ţin , ca porcu de straiţă, de cota unică de impozitare, mult iubită de bogătani. Nu poate fi de stânga un partid de găşcari psd care a înfiinţat pensiile speciale şi tot felul de privilegii . Chiar recent, la ultima rectificare, psd a tăiat cei 250 lei prevăzuţi pentru elevii săraci, să-şi cumpere rechizite şi, i-a băgat în cur la generalii de la servicii. Să-şi dea salarii neruşinate şi pensiispeciale nesimţite !

 6. Anonim

  13:53 Ii fi din „cur de grof” ,pai daca nu esti din Zalau ce te intere ?Sau ai ceva personal cu reporterul ?Atunci canta tu inafara comment-urilor .”Istetule”!Aaa …ai un amic in Zalau care nu l inghite pe Capalnasiu si apropiatii ,,amic care te-a „indemnat” sa mai bagi cate un gigi-contra.Oricum tot pesedeu ramai in cuget si-n simtiri .

  1. Anonim

   @ 14:40
   Espèce d’imbécile.

 7. Anonim

  @16:18 multa m#ie pesedistule .

 8. Anonim

  @ 08:04
  Dobitoc, unul care a votat cu Rațiu în 1990 (cînd peste 85% au votat cu criminalul Iliescu), și care scrie „banda de tîlhari PSD”, zici că-i pesedist? Oferta respectivă se potrivește mămicii tale!

 9. Anonim

  @08:43 Dobitoc esti tu taranistule ,asa spre stiinta ta am fost unul din cei 1.529.188 oameni care l-am votat pe Radu Campeanu -PNL.

Leave a Comment