Mache și Arthur. Noi fragmente din haos

Daniel Săuca
„Ministerul Culturii a anunțat luni că în perioada 14-16 mai va derula evenimente-pilot care presupun spectacole cu public atât în interior, cât şi în exterior. Acestea vor avea loc în interior la Opera Naţională Bucureşti, la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, iar în exterior, la Opera din Capitală, se arată într-un comunicat al ministerului” (libertatea.ro). Conform sursei citate, „Evenimentul-pilot organizat în exterior va permite participarea persoanelor vaccinate, a celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore”, în timp ce propunerea Ministerului Culturii este ca la evenimentele-pilot organizate în interior să se permită exclusiv accesul persoanelor care au fost imunizate în urma vaccinării. Sunt și eu curios de rezultatele acestor evenimente-pilot. Și dacă, în caz de succes, modelul va fi replicat în toată țara. Și la zilele comunelor, evident.
„Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a anunţat la Digi FM că instituţia a primit mai multe plângeri în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie cu privire la femei. Asztalos a spus că nu va sancţiona interpretările unei credinţe” (adevarul.ro). Mi se pare, totuși, normal. Ceea ce nu e normal, mă rog, deja e enervant: interesul unei părți a mass-media de a-l vâna non-stop pe tov.„Mache”. Ceea ce e prea mult, întotdeauna strică. Și chiar așa, nu mai sunt alte înalte fețe bisericești ale BOR? Pe de altă parte, subiectul e interesant și îmi propun să scriu cât de curând pe această temă, a „păcatului originar”, la rubrica de față.
„Pentru că ştirile false se ascund sub titluri senzaţionale şi se răspândesc şi din lipsa de atenţie a oamenilor, Facebook a decis să le spună propriilor utilizatori să citească ştirile înainte să le trimită mai departe, tocmai pentru a nu contribui la răspândirea informaţiilor false” (news.ro). Dar până acum nu le citeau? Sau citeau numai titlurile?
„Comisia Europeană este preocupată de cazul ursului Arthur. Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a declarat luni că analizează acuzațiile care vin din partea unor ONG-uri potrivit cărora un prinț din Liechtenstein a ucis un urs de talie mare în România într-o partidă de vânătoare de trofee care ar fi avut loc într-o arie protejată” (digi24.ro). Ce să mai spun și eu după miile de tone de opinii exprimate pe acest subiect în spațiul public? „Cazul ursului Arthur”…. Voi ce credeți?

One Thought to “Mache și Arthur. Noi fragmente din haos”

  1. Anonim

    Noi credem că obiectivul loviturii de stat din 89 a fost atins, românica e un sat fără câini !

Leave a Comment