La arme, cu hackeri și facebook

Daniel Mureşan

A fi sau a nu fi. Război. Plin de trupe militare pe la granițe sau alte lucruri neștiute în zonă. Alianța Nord Atlantică nu va pătrunde în Ucraina, fiindcă nu e țară membră. Dar rușii știu că în cazul unui atac vor fi consecințe dezastruoase. Și NATO, și UE, și G7 (fostul G8 din care a fost exclusă Rusia) au amenințat cu sancțiuni. „Agresiunea trebuie să aibă un preț”, spunea Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. La problemele economice din țară, doar asta i-ar mai lipsi lui Putin.
Sărăcia e un subiect dureros, ascuns de țarul Vladimir. Rusia este cel mai mare stat din lume, mai bogat decât oricare altul în resurse naturale. Cu o populaţie de aproape două ori mai mare decât cea a Germaniei, Rusia are o economie de 2,5 ori mai mică decât cea mai mare economie europeană. Pentru a ne face o idee despre salarii și costuri, vă spun că în România salariul mediu este de aproximativ 675 de euro, iar în Rusia de 530 de euro. Chiriile sunt mai mici în România cu 45%, alimentele cu 25%, transportul cu 17%. Adică rușii o duc mai rău decât noi, deși resursele naturale și poziția geopolitică sunt incomparabile cu ale țării noastre. Alegerea de a trăi într-o țară în care sărăcia și oligarhia sunt certitudinile trecutului, prezentului și poate și viitorului, nu pot decât să alimenteze proteste care probabil mocnesc. Aleksei Navalnîi este exemplul despre care vorbesc toți rușii.
Eu nu cred că Rusia va ocupa Ucraina, probabil vor face ceva gălăgie pe la granițe, miza fiind doar Dombasul. Chiar dacă în Ucraina corupția este în floare, coeziunea internă este mult mai puternică decât în 2014. Rușii au hackeri și fac legea pe internet, dar restul e discutabil.

2 Thoughts to “La arme, cu hackeri și facebook”

  1. […] Daniel Mureşan A fi sau a nu fi. Război. Plin de trupe militare pe la granițe sau alte lucruri neștiute în zonă. Alianța Nord Atlantică nu va pătrunde în Ucraina, fiindcă nu e țară membră. Dar rușii știu că în cazul unui atac vor fi consecințe dezastruoase. Și NATO, și UE, și G7 (fostul G8 din care a fost exclusă Rusia) au amenințat cu sancțiuni. „Agresiunea trebuie să aibă un preț”, spunea Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. La problemele economice din țară,  » Mai multe detalii […]

  2. Anonim

    Fosila Biden a dat și ziua atacului rusesc, 16 februarie. Minciunile americane nu mai țin, ne-am lămurit cu armele chimice ale lui Sadam Huseinn nu le-a găsit nimeni, a fost numai pretext ca sua să atace irak !

Leave a Comment