Îmbuibații

Alocaţiile pentru copii urmează să fie majorate substanţial începând cu 1 martie. Plenul comun al Parlamentului a aprobat săptămâna trecută amendamentul unui deputat din opoziție, de la PNL, la proiectul de buget pe 2019, care prevede majorarea alocaţiilor copiilor. Astfel, de luna viitoare, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani vor primi lunar câte 300 de lei, faţă de 200 cât primesc în prezent, în timp ce copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei lunar, faţă de 84 de lei.

Ei bine, ce trebuie să reținem este că situația a fost posibilă doar datorită neatenției pesediştilor lui Dragnea, care au fost prinşi cu pantalonii în vine. În momentul cu pricina, când liberalul Robert Sighiartău a susţinut un amendament prin care a propus majorarea alocaţiilor, foarte mulți pesediști se ocupau cu altceva, nefiind atenți la ceea ce spun cei din opoziție. Convinși fiind că nu se mai poate face nimic la acea lege, dând dovadă de un interes „deosebit” în ceea ce privește soarta copiilor din România, o parte din aleșii PSD-ALDE-UDMR au părăsit sala de ședință, astfel că, practic, nu s-au mai putut împotrivi amendamentului prin votul lor. Şi, pentru că aleșii puterii erau deja plecaţi la țigări, bârfe și alte cafele, prinşi fiind desigur cu problemele țării și nicidecum cu cele legate de propriile interese, mulţi dintre cei rămași în sală, într-un moment inexplicabil de luciditate, şi-au asumat responsabilitatea și au votat pentru acel amendament. Astfel, am ajuns să fim părtași la o adevărată minune, cel puțin în ceea ce privește soarta copiilor prin majorarea alocaţiilor. Și ar mai fi ceva, mai puțin mediatizat până la această oră. În aceeași joi seara, una fatidică pentru aleșii PSD-ALDE-UDMR, parlamentarii au aprobat încă un amendament care prevede ca toţi elevii de la şcolile de stat să primească o masă caldă.

Evident, pentru prostia lor, mai precis pentru indisciplină și abatere de la linia partidului, social-democraţii au fost chemaţi, imediat după vot, la o şedinţă organizată ad-hoc şi prezidată de cel dintâi lider al PSD și al țării, tovarășul Liviu Dragnea. Nu știm dacă Daddy i-a luat și la palme sau la pumni în biroul său, cert este că la ieșirea din cabinetul numărul 1, pesediștii erau șifonați destul de rău.

Odată făcut, răul trebuia reparat. Așa că, pentru că textul a trecut, iar în grupul PSD, dincolo de rușinea înfrângerii nu se mai putea face mare lucru (cu toate insistențele acestui personaj penibil Florin Iordache, președinte de ședință, care s-a dat de ceasul morții să mai panseze din rănile social-democraților cerând inutil reluarea votului), social-democrații au luat decizia să își aroge ei meritele. Cu un tupeu greu de imaginat, aceștia au anunțat a doua zi după vot că vor să repare „greșeala” făcută prin amendamentul liberalului Robert Sighiartău cu o ordonanță de urgență. Zis și făcut. În scurt timp, toată media și rețelele de socializare au fost bombardate de mesajul „PSD îndreaptă greșelile opoziției și crește alocațiile copiilor”. Asta, după ce, cu o zi înainte, reprezentanții aceluiași partid au votat împotriva creșterii alocațiilor. Incredibil, dar adevărat!

Pentru a nu se produce niciun fel de confuzie, oamenii trebuie să știe, fără niciun dubiu, că nu PSD-ul lui Liviu Dragnea şi nici infractorii care îi cântă acestuia la mandolină au mărit alocaţiile pentru copii. Nu! Ăștia nu au făcut, până acum, absolut nimic pentru copiii noștri. În schimb, au făcut pentru ei și pentru ai lor de le-a ieșit pe urechi. Dacă ar fi fost ca decizia să rămână la discreția lor, și la această oră copiii noștri ar fi avut alocaţia aia nenorocită de 84 de lei. Nu vreau să-i acuz neapărat de rea-voință, însă când propria-ți odraslă locuiește în cele mai luxoase vile, învață în străinătate și conduce bolizi de lux, este lesne de înțeles că habar nu ai cum se poate trăi cu un salariu minim pe economie, la care se adaugă o amărâtă de alocație de 84 de lei. În schimb, îmbuibații ăștia știu foarte bine să cerșească promisiuni şi voturi cel puțin odată la patru ani. De ce? Pentru că ei pot…

Alte articole

One Thought to “Îmbuibații”

  1. Anonim

    Dragnea-i derbedeul ăla care-l chema pe ziarist cu el în baie?

Leave a Comment