Hiena, tot hienă!

Poate că sunt eu puțin mai naiv ca alții, însă vă mărturisesc că, în urmă cu câteva săptamâni, nu credeam că Victor Ponta ar putea reveni la atitudinea arogantă de pe vremea când se afla în fruntea PSD şi aghiotanții săi îi ridicau osanale pe stadioane. Mi-am închipuit că a învăţat totuși ceva din experienţa umilitoare pe care a trăit-o după ce Liviu Dragnea l-a jucat subtil pe degete și l-a determinat să demisioneze din fruntea Guvernului, în urma tragediei de la Colectiv. Mai mult, urmărindu-i revenirea pe prima scenă politică a țării, mă gândeam că, în sfârșit, România ar putea avea o şansă la o stângă reformată. Pentru că, vrem nu vrem, în țara noastră, existența unei stângi politice responsabile este absolut obligatorie. Da, și mai știu că la noi doctrinele contează prea puțin. Însă, un echilibru pe scena politică, construit pe proiecte și dezbateri, chiar pe unele orgolii (nu pe ură), este necesar.

Revenind la Victor Ponta (despre care vom mai auzi multe în următoarea perioadă), am certitudinea că acesta a uitat cum, în urmă cu câteva luni, cum prindea un microfon în fața lui, declara – la modul cât mai credibil cu putință – că partidul său, în speță Pro România, este gata să preia frâiele guvernării la orice oră din zi sau din noapte. Între timp, iată că Ponta s-a răzgândit. Omul nu mai vrea la guvernare, asta după ce a votat și i-a determinat, în același timp, pe alți colegi de-ai săi din PSD să voteze căderea guvernului Dăncilă. Subit, Ponta a făcut stânga-mprejur. Însă fiți liniștiți, mișcarea a fost calculată din timp. Omul are atâta experiență, astfel încât să nu mai facă greșeli copilărești, care să-i îngroape cariera politică. Timpul îmi va da sau nu dreptate.

Până la urmă, indiferent de calcule și manevre politice, trebuie să admitem că, la ora actuală, România are o mare problemă: este guvernată de un guvern demis. De un guvern iresponsabil care-şi permite să angajeze cheltuieli pe spinarea viitorului Executiv, fără a avea aprobat un buget pentru anul viitor. Acesta este unul dintre multele motive pentru care sunt convins că liberalilor nu le va fi ușor să guverneze până la alegerile generale de anul viitor, atâta vreme cât vedem că majoritatea celor care au votat moţiunea de cenzură sunt nişte şantajişti. Asta am văzut, zilele trecute, la Pro România, UDMR, ALDE și chiar la USR. Ceea ce ne arată că, în actuala formulă, clasa politică românească se chinuie, din complezență, să-și schimbe năravul. Însă nu și părul. Să vină, așadar anticipatele! Cu cât mai repede, cu atât mai bine!

Alte articole

One Thought to “Hiena, tot hienă!”

  1. Anonim

    Mister vadan!(cu litere mici)
    -Lasa-te de scris despre politica,scrie despre pognoza meteo,sau ceva asemanator!

Leave a Comment