Fiindcă putem!

Daniel Mureşan

În urmă cu ceva ani, întrebat de ce personaje cu probleme penale vor face parte din guvern, Codrin Ștefănescu – la acea vreme un jenant vector de imagine al coaliției de la guvernare, răspundea nesimțit: Fiindcă putem! Bineînțeles, atunci opoziția s-a revoltat. La fel și o parte a societății civile. Pe bună dreptate!
Dar iată că au trecut ceva ani, puterea s-a schimbat, dar lozinca a rămas aceeași: Fiindcă putem! Iar noi, în Sălaj, o simțim din plin. Adică PNL-iștii fac ce vor mușchii lor, în dispreț față de toată lumea, acesta putând fi un început de dictatură a majorității. Au un primar condamnat penal – nicio problemă, l-au pus șef într-o instituție a statului; au adus șef peste polițiștii județului un prieten din copilărie al șefului de partid, care ulterior a fost cercetat disciplinar – nicio problemă, l-au pus șef de cabinet la minister; au o sinecură în județ, un fel de cimitir al elefanților peneliști – nicio problemă, acum elefanții și-au adus acolo nevestele, copiii și amantele; au fost câteva instituții ale statului unde puteau pune directori fără concurs – nicio problemă, au reșapat câțiva membri și i-au cocoțat acolo.
Liberalii spuneau că elimină pensiile speciale în 30 de zile după ce vin la putere, sau că elimină toate sporurile bugetarilor. Bineînțeles, au fost doar vorbe de campanie. De ce? Fiindcă liberalii pot…
Refrenul „PSD-PNL, aceeaşi mizerie” e pe buzele tuturor, într-o realitate mioritică pe care alegerile din decembrie nu a prea însănătoșit-o. Sunt mulți tineri care intră în politică, sunt și profesioniști din “viața civilă” care au luat drumul polticii. Majoritatea se lasă manipulați, împăcându-se cu ideea că nu au ce face. Eu tot mai cred că sunt oameni onești printre ei, ce la un moment dat nu vor mai suporta mocirla politicii. Și nu vor ieși din ea, ci o vor curăța!

Alte articole

Leave a Comment