Fâsâiala pesedistă vs. botanismul liberal

Liviu Dragnea ameninţă cu boicotarea alegerilor locale, dacă Guvernul introduce turul doi al alegerilor prin ordonanţă de urgenţă. Mă pufnește râsul! Mai degrabă, m-aș fi așteptat ca PSD să-l execute pe Dacian Ciloș, în piața publică, cu o moţiune de cenzură. De fapt, încă de la învestitura actulului Guvern, Dragnea l-a amenințat pe Cioloș ca-l face praf și pulbere dacă nu joacă în aceeași ligă cu el. Și-atunci, de ce liderul PSD face atâta tămbălău pentru a susține o legislație nenorocită, creată tocmai pentru a sugruma ultimul strop de democrație din țara asta?
Între timp, tot ce se poate ca PSD să-și fi schimbat tactica, deoarece calculele sunt și ele altele. Foarte probabil, cineva le-a șoptit pesediştilor că o criză declanşată prin mazilierea lui Cioloş le-ar aduce românilor aminte care este cel mai detestat partid din ’90 încoace. Şi, mai mai ales, de ce… O astfel de criză le-ar fi reamintit românilor că Liviu Dragnea, care pozează astăzi în „Robin Hood de Teleorman”, a adus la ultimul referendum morți care să voteze, fiind şi condamnat pe această speţă în primă instanţă. Iar la ultimele alegeri prezidenţiale, pentru a-şi susține candidatul la preşedinție, același Liviu Dragnea a ţinut la porţile ambasadelor sute de mii de români, împiedicându-i să voteze. Tocmai, urmând șirul evenimentelor, chiar nu-i deloc greu să înţelegi de ce acelaşi partid a mai scos o lege, cot la cot cu PNL, și anume legea singurului tur de scrutin la alegerile locale. O lege menită să-i ţină pe-ai lor, pe veci, în funcţii, ferindu-i astfel de sancţiunea oamenilor.
Conștient fiind de faptul că, în cazul în care PSD și-ar anunța intenția de a schimba guverne, efectul de bumerang de la prezidențiale s-ar putea repeta la locale, Dragnea se simte încolţit de societatea civilă şi de presă. Așa că liderul PSD amenință cu boicotarea alegerilor. Însă, hai să fim serioși!, credeți că cel mai mare partid din România ar risca să iasă de pe scena politică punând în practică un moft al liderului său? Mai degrabă, în secunda doi, Dragnea ar putea fi aruncat în negura istoriei. Și chiar dacă nu s-ar putea ajunge până la mazilirea lui, explicați-mi prin ce procedee extraordinare ar putea reuși Dragnea să oprească zelul candidaților PSD de a pune mâna pe puterea locală. Este un risc pe care niciun om cu mintea întreagă nu și l-ar asuma. Nici măcar un individ care a fost în stare să scoale morții din morminte pentru a le pune ștampila de vot în mână.
Dacă PSD a fost încă de la început principalul beneficiar al actualei legi cu un singur tur de scrutin, am putea spune că PNL, îmbătat de aburii puterii, a luat plasă, căzând în capcana propriei lăcomii. Una peste alta, problema este cine îşi permite acum o criză politică majoră declanşată de disputele legate de organizarea alegerilor?
Deocamdată, Cioloş a anunţat că invită partidele la discuţii. Astfel, ne vom da seama cât de înfipt este premierul în papucii Guvernului. Și nu doar atât, vom mai putea vedea cât din „tehnocrația” asta – cu care se defilează în ultima vreme pe la „televiziunile de casă” – este de fapt politică, și cât este o alternativă concretă la ultimii 26 de ani de minciună.

Alte articole

4 Thoughts to “Fâsâiala pesedistă vs. botanismul liberal”

 1. Tăunul

  PSD şi PNL, aceeaşi mizerie, bine au scandat tinerii de la Colectiv. Regimul ăsta putred nu se asanează prin alegeri libere, democratice, vine alt val de muşte şi mai flămânde. Pentru ţară este toxic să vină la putere un ciumete portocaliu Blaga, ăla care ne tăia salariile în timp ce dirija şpăgile în Marele Jaf Microsoft. La fel de toxic pentru ţară este să vină la putere gaşca lui Dragnea, ăia la care le sclipesc ochii numai după avantaje şi privilegii. Nu este deajuns că au reîntrodus pensile speciale, pensiile ălea neruşinate şi sfidătoare dar au mărit cu 50 % gr. I de muncă. S-a ajuns ca un muncitor lopătar dintr-o turnătorie, pensionat la 50 de ani, să aibă pensia dublă faţă de un inginere, medic sau profesor, pensionat la 65 de ani. Astfel de nedreptăţi nu au fost nici pe vremea lui Stalin. România nu are nevoie de această democraţie, are nevoie de altceva !

 2. Anonim

  Putreziti in minciuna si hotie! Va mai alege DRACU! Toti o apa si un pamant, de la Bucuresti si pana in Sighetu Marmatiei.

 3. Anonim

  De acord cu comentariile rautacioase intr-un fel la adresa lui Dragnea, dar sa fie judecat pentru ca a ,luptat la fel ca cei 7,4 mil de romani pentru a scapa tara de un impostor, asta nu este corect in fata istoriei.

 4. Anonim

  D-le OLIVIANdaca DRAGNEA a trezit mortii sa vina la vot impotriva imbecilului a facut bine, dovada votul a 7,4 mil de romani si destul de rau ca d-ta nu ti-ai insusit aceasta directie a popoului roman.imi pare rau si pentru farsorul de la CCR care a luptat impotriva romanilor.Politicienii nu-si dau seama ca la actualele alegeri nu ei hotarasc ci va hotari publicul larg mai ales ca sa incheiat cu galetile portocalii. la locale si daca este bun ca primar, va fi ales pe criterii de competenta si in functie de realizari nu de culoarea politica.Sa ne intelegem nu este vorba de a pune mana pe putere aici ,puterea trebuie folosita in favoarean poporului si nu invers.Eu as vota partidul care ar taia toate privilegiile parlamentarilor lasandu-le totusi salarii pe masura importantei fiecaruia dar as pune si problema performantelor individuale si as sanctiona drastic lipsa de la dezbateri s-au dezinteres sau incompetenta cu ce justifica de exemplu CRIN ANTONESCU salariul si celelalte beneficii daca a declarat ca el nu se mai implica

Leave a Comment