Erdoganiada

Privind realitatea în față, trebuie să recunoaștem că, printre protestatarii din Piața Victoriei, la mitingul organizat de Diaspora în 10 august, au existat și elemente care nu aveau ce căuta acolo. Diferitele filmulețe care încă mai circulă pe rețelele de socializare scot în evidență câțiva indivizi puşi pe harţă, strecuraţi printre manifestanţi, însă numărul lor nu a fost atât de mare încât jandarmii să nu poată să-i extragă din mulțime. Și-a dorit oare Jandarmeia asta?

Pe de altă parte, acei indivizi nici nu ar fi trebuit să pună piciorul în Piaţa Victoriei, dacă ar fi existat un dram de profesionalism din partea instituțiilor care susțin că protejează cetățeanul în astfel de momente. Însă, dacă PSD și Guvernul, evident, și-au dorit să schimbe sensul manifestațiilor, asta s-a și întâmplat.

Jandarmii au fost de la bun început pregătiţi ca de război, ca dovadă agresivitatea lor încă din primele minute ale mitingului. Ca apoi, aceeași oameni plătiți să-i protejeze pe manifestanți, să-i gazeze, la grămadă, tinerii inofensivi, copii, femei, bătrâni… Orb să fii să nu vezi că Jandarmeria a acţionat total disproporţionat, nedrept, inuman. A acţionat golăneşte, în linie cu ordinele primite de la superiorii săi. Da, instituția amintită a atacat la propriu, cu o violență dementă, o mulţime de circa 100.000 de oameni paşnici, sub pretextul că au fost provocaţi de 100 de inşi recalcitranți.

Până la urmă, acesta a fost scenariul pus la punct în detaliu de către guvernanți: înăbuşirea violentă a unui protest ce se dorea paşnic. Nu puține au fost la număr mesajele unor pesedişti, mai mari sau mai mici în grad, în care se cerea intervenția agresivă a jandarmilor în cazul manifestanților, mesaje aruncate de oamenii putrerii pe rețelele de socializare, înainte de eveniment. Când senatorul PSD Sălaj, Gheorghe Pop, arăta într-o postare pe contul său de Facebook, la finele lunii iulie, că pe “zdrențele #rezist” ar trebui puse tunurile cu apă, despre ce credeți că a fost vorba? Exact exact ceea ce vă spuneam. Oamenii ăștia își doreau ca manifestanții, indiferent de modul în care ei ar fi protestat, trebuiau călcați în picioare. Ceea ce s-a și întâmplat.

Prin ceea ce s-a petrecut în 10 august, în Piața Victoriei, PSD a vrut doar să-şi arate forța, să-și scoată de la mușchii de la naftalină. Și, cum altfel, când partidul este condus de un infractor ca Liviu Dragnea? De când s-a autoproclamat “tartorul” țării, individul ăsta a ţinut să arate că are puterea absolută, că el controlează instituțiile statului, că în el zace acel „bărbat” politic de care umila Românie are astăzi nevoie. A mai demonstrat că, de fapt, indiferent de indivizi sau opinii, el este și trebuie să fie liderul suprem. Că el poate să taie și să spânzure într-o țară pe care tot el ar fi cumpărat-o la colțul străzii și că, mai presus de toate, el şi clica de la Putere pot face tot ce orice doresc aici.

Au mai fost manifestații, unde s-au infiltrat indivizi certați cu legea, însă cea de anul acesta din august este prima manifestaţie paşnică de după 1990 reprimată în forţă de autorităţi. Iar aici vorbim despre o reprimare pusă în practică, într-un mod absolut mişelesc, de nişte indivizi laşi ascunşi în spatele funcțiilor politice, a căştilor și a scuturilor. Și, înafară de faptul că acțiunea nu a fost asumată de nimeni, ea a fost aruncată în cârca preşedintelui Klaus Iohannis. Culmea nesimțirii!

Pe modelul lui Erdogan în Turcia, și Liviu Dragnea – înconjurat de o șleahtă de golani, cocalari politici, infractori, incompetenţi şi analfabeţi – ține de vreo doi ani încoace să ne demonstreze că deține puterea absolută și că România e la degetul lui (lor) mic. Pentru că el poate, pentru că ei pot…

Și știți ce-i trist? Toate acestea vor continua să se întâmple atâta vreme cât astfel de indivizi vor mai fi votați și tolerați. Pentru că, de această dată, mai mult ca oricând, s-a demonstrat că indiferența sau somnul rațiunii naște monștri.

Alte articole

2 Thoughts to “Erdoganiada”

  1. Anonim

    Păi dacă acel senator cu școală puțină Gheorghe Pop a zis asta, atunci este un DERBEDEU!
    Banda de tîlhari PSDALDEUDMR, în frunte cu repetentul și infractorul Dragne, are un singur scop – devalizarea României și subjugarea cetățenilor. Se înșeală, cu cît perseverează în analfabetism, incompetență și hoție, cu atît își sapă mai repede GROAPA!

  2. Anonim

    17:06 Doamne ajuta ! si „la mai multi ani!” cu executare pentru dragnea la sentinta din septembrie.

Leave a Comment