Disoluția statului român

Daniel Mureşan
Cred că s-a ajuns la saturație. Sau la noi se poate și mai rău? O fi gena, o fi soarta? Ori, mai politologic vorbind, o consecință a faptului că nici un partid din România nu e structurat doctrinar, doar pe grupuri de interese foarte specifice. Partidele sunt niște mașini de redistribuit bani și de asigurat posturi în administrație. Cine nu are o meserie, sau o stapânește prost, se simte astfel chemat să se înscrie în partid și să aspire spre cele mai înalte culmi ale carierei. Cu cât mai incompetent și mai supus, cu atât mai sus.
O anume categorie de politicieni sunt susținuți de catre oamenii de afaceri – de cele mai multe ori cu afaceri dubioase – care finanțează partidele. Aceștia sunt împinși spre vârf pentru a putea avea acces la resurse, a pregati licitații și atribuiri directe, pentru că banii trebuie recuperați. O adevărată caracatiță mafiotă s-a întins peste țară, făcând din România un stat foarte puțin funcțional. Oamenii cinstiți nu vor să audă de politică sau emigrează.
Mulți vă întrebați de ce nu se aplică legea? Marea noastră problemă este disoluția statului. La toate nivelurile, instituțiile statului, după multele valuri de politizare, au fost aduse la stadiul de decor. În loc să cultivăm și să întărim instituția funcționarului public, am umplut zona de politruci cu diplome dubioase, care nu știu decât să fure și să fie obedienți. Cazul Caracal e prezent peste tot, poate în alte locuri cu mai mult dramatism. Societatea e descompusă, piramida valorilor s-a întors cu vârful în jos, în curând vom dispărea ca țară. Dacă nu era UE și NATO, ne ocupau unii în 24 de ore, mai ceva ca în Crimeea. Nici vorbă de demnitate, de onoare, de moralitate. Iar noi vrem în zona Schengen!? Să exportăm traficul de persoane și criminalitatea.
O țară fără un proiect sănătos, unde totul se ia în bășcălie și toată lumea se pricepe la toate. Un electorat care crede toate minciunile de la televizor sau de pe facebook. Interlopi peste tot, bizoni în trafic, justiție de te înfundă râsul, corupție pe care și sărmanii fanarioți ar fi invidioși.
Românul a pierdut orice urmă de empatie, totul e doar de fațadă. Iubirea pentru cel de lângă tine e un sentiment tot mai puțin prezent. Ucidem crunt, înjurăm, urâm! Oare de ce am ajuns așa? Nu există nimic pe lume care să lege sufletele ca iubirea. A iubi este atunci când binele celuilalt e mai presus de orice. Este puterea de a ierta, este reflecţia încrederii pe care o ai în aproapele tău. A iubi este răspunderea în faţa lumii pentru viaţa care se naşte din tine. Oare când își va regăsi acest popor puterea de a iubi?

Alte articole

3 Thoughts to “Disoluția statului român”

  1. Ne apropiem de un nou moment zero

    Ne apropiem de un nou moment zero Mi-e cat se poate de clar, doar printr-o noua revolutie mai putem scapa de imbuibatii astia, nomenclaturistii de stil nou, semidoctii si tupeistii, care in atipeala noastra, s-au catarat pe niste privilegii, la care niciodata nu vor renunta de buna voie. Parafrazand titlul unui tablou de-al lui Goya se pare ca si la noi „somnul r(n)atiunii a nascut monstrii”. Trebuie sa ne recastigam egalitatea in drepturi, sa resetam Romania, iar unica cale este prin forta, nu cu vorbe dulci, nu cu promisiuni desarte menite sa ne insele la nesfarsit vigilenta.

  2. Anonim

    După 29 de ani de la lovitura de stat e clar, alegerile libere, democratice nu aduc în funcţii oameni capbili, competenţi. La români trebuie altfel de regim !

  3. Ioan

    Faliment total al asa zisului stat de drept , cu justitie independenta . De fapt , e falimentul reprezentantilor de la la cel mai inalt nivel ;presedinte , prim-ministru , ministri , parlamentari , serviciile secrete , politie , procuratura si toate institutiile conduse de politruci incompetenti , lepre ordinare , tradatori de neam/tara . Daca un criminal nebun , descreierat face lucruri ingrozitoare si isi bate joc de toti/toate , se pisa in capul tuturor cu nonsalanta , iar acestia doar bauna (latra precum cainii la Luna) , fiind total depasiti de situatie , inseamna faliment total. Cred ca ar trebui inchisa aceasta asa zisa tara . Dar cred ca toti cei mentionati sunt complici , ai acestui stat mafioto-securistic (stat paralel/subteran). Cand ma gandesc la resursele bugetare uriase alocate pentru aceste servicii speciale , total incompetente , ma cuprinde o furie iremediabila/irezistibila . Si am auzit ca la rectificarea bugetara se vor suplimenta sumele la aceste servicii seciale , total inutile pentru romanii de rand , luandu-se bani de la sanatate , invatamant , infrastructura , ca asa doreste politrucul Werner „capo di tutti capi”, iar coalitia de la guvernare se supune neconditionat/orbeste ?! !

Leave a Comment