Deturnarea atenției – trucul vechi al Partidului și al conducătorului iubit

Societatea românească este forțată, în această perioadă, cu un scop clar și precis, să își îndrepte atenția (pe modelul atragem atenția către un subiect mai puțin important pentru a scăpa de atenția asupra adevăratelor nenorociri – truc specific oricărui sistem corupt, dictatorial, samavolnic) către un lucru mai puțin important decât către ceea ce este cu adevărat grav pentru noi. Prin urmare, nu mai contează bubele lui Dragnea, hibele oribile ale conducătorilor, politicienilor, instituțiilor, cu efecte precum schimbările climaterice ce vor dura de acum înainte sute de ani, nu mai contează imixtiunea politică absolut abjectă și ordinară în tot ceea ce mișcă în țara asta.

Nu mai sunt de actualitate dosarele penale, furăciunile masive, sărăcia, involuția resimțită de la ultimul sătuc până la nivel de municipii, faptul că rămânem fără aer din cauza defrișărilor sau ne ducem viața acoperiți de noxe și gunoaie, nu mai contează felul dezastruos în care suntem guvernați, conduși, precum oile, nu mai contează faptul că se conturează tot mai clar portretul unui Ceaușescu la dimensiuni mult mai urâte decât din vremurile de tristă amintire.

Partidul iubit în frunte cu al lui conducător, aduce acum în atenția românilor, subiectul: “Tu ești gay? Nu ești okay!”.

Lăsând la o parte faptul că cele mai potrivite două cuvinte pe care trebuie să le primești atunci când te bagi, mai ales în acest mod, în viața cuiva, sunt “Hai sictir!”, trecând și peste faptul că nici acum, în secolul 21, acești oameni nu vor să înțeleagă și să accepte o concluzie științifică, ce demonstrează fără cel mai mic dubiu faptul că a fi altfel din punct de vedere sexual nu este o opțiune, o alegere, ci o chestiune pur biologică, acest subiect privind familia, parteneriatul între persoane de același sex și alte lucruri pe care alte țări le respectă și le acceptă ca pe o stare de normalitate, așa cum ar trebui să se întâmple și la noi, cel mai grav lucru mi se pare faptul că această chestiune este folosită pentru a acoperi adevărata mizerie, adevăratele probleme, adevăratele GUNOAIE din clica celor care ne conduc astăzi. De aici și până la gândirea de turmă, care o ucide pe loc pe cea logică și argumentată robust, nu e decât un pas. Domnule Dragnea și domnilor care tot o țineți sus și tare cu acest subiect: să citim, înainte de orice, Constituția României:

„România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială. (art. 4) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile (art. 23) Cetăţenii sunt egali în faţa legii (art. 16) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată. (art. 26)

Cu asta, am spus totul, iar dacă mai e de spus, spun în numele tuturor celor care nu au curajul să gândească logic sau sa se exprime, să nu își mai consume viața asta oricum scurtă și plină de necazuri cu judecăți absurde, inutile, nocive inclusiv pentru ei și să încerce să înțeleagă că și cel heterosexual, și o lesbiană, și un gay sau un transsexual, sunt cu mult mai mult, reprezintă mult mai mult decât un simplu organ genital sau o activitate în pat. Și fiecare are dreptul să trăiască după cum îi dictează conștiința, inima, și după cum a fost programat să fie pe tot restul vietii, acolo, în pântecul mamei. Liber la judecăți. Liber la discursuri pe care nu le mai ascultă nici dracu, liber la exemplele unor preoți și duhovnici care, (cunoașteți destule exemple) vin și hulesc în piața mare, dar ei trag cu ochiul la prohabul tinereilor; liber la primarii și politicienii care fac, inclusiv din acest subiect, un motor de manevră folosit în campanii electorale și alte activități care nu ar trebui să aibă nicio legătură cu felul în care cineva își trăiește viața.

Stați liniștiți, fiecare își vede de treaba lui, fiecare iubește pe cine vrea și cum vrea și, atâta timp cât nu se aduce atingere vieții celui de lângă tine, răspunsul atunci când judeci ca în evul mediu, rămâne același. Știu, un răspuns urât, dar pe deplin meritat atunci când încerci să schimbi, în cel mai absurd mod cu putință, nu doar o chestiune pecetluită în mod biologic în organismul și creierul cuiva, ci îți permiți să dictezi, de ca și când ai deține acest drept, despre cum să își trăiască viața un om cu care nu ai nicio legătură și despre care nu știi nimic, nu l-ai întâlnit și nici nu-l vei întâlni, poate, niciodată.

Nu, problema noastră nu este, astăzi, colația pentru familie, parteneriatul, firesc în ceea ce privește unele aspecte legislative legate de viața pe care două persoane o trăiesc împreună, nici educația care, sub oblăduirea unor instituții religioase și a unor autorități, încearcă să schimbe lucruri care nu se vor schimba niciodată. Nu acestea sunt problemele noastre, nu asta ne ține de foame, nu asta ne apără de hoți, de corupți, de incompetență și de infractori. Importante sunt cu totul alte lucruri și alți oameni care, ascunzându-se ca niște fătălăi după niște oameni care chiar dacă au o altă orientare sexuală, sunt de un miliard de ori mai valoroși, mai buni, mai utili societății indiferent de ce domeniu vorbim, mai frumoși sufletește și mai liberi decât sunt acești hidoși, mizerabili care apar în costume la patru ace la tv și ne dau lecții… ori, mai grav, ne conduc! Iar dacă un partid te judecă pentru opțiunea sexuală pe care nici măcar nu ai făcut-o tu, ci natura, atunci una peste bot este cel mai bun și concis răspuns!

Nicicând urâțenia omenească nu este mai vizibilă decât atunci când, uitând de noi și defectele noastre, arătăm cu degetul către oameni și destine despre care habar nu avem…
Oamenii care sunt judecați exclusiv după ceea ce preferă în viața intimă sunt de o mie de ori mai bărbați decât ei – justițiarii de carton, cei vor să ne facă să arătăm cu degetul exact acolo unde nu avem niciun drept să o facem. Nici legal și nici moral. Să mai spunem, sau să le amintim acestor oameni ai grotelor, că fără milioane de oameni cu o altă orientare sexuală decât cea a majorității – genii ale Planetei Pământ, n-am fi fost astăzi, noi, poate, în viață? N-am fi fost poate, liberi cum suntem acum și n-am mai fi existat pentru că milioane de oameni care, ne place sau nu, s-au născut altfel, au schimbat pur și simplu cursul istoriei lumii?

Sau n-am fi fost atât de bogați, istoric, cultural, material, n-am fi fost atât de evoluați și nu ne-am fi bucurat de atâtea invenții uluitoare, opere de artă, romane, muzică, filme, piese de teatru, comori, monumente, catedrale și atâtea lucruri de o valoare inestimabilă? Nu mai are sens.

Fiți buni, cerebrali, înțelegători! Iubiți ce vreți și cum vreți, dar iubiți și lepădați-vă, în orice context, de judecată și ură și nu uitați că viața e mult prea scurtă și grea ca să ne-o risipim în trăiri și lucruri care ne îndepărtează de tot ceea ce este uman și nobil.

PS: Nu, nu este o pledoarie pro, nici una contra. Nu este părerea patriarhului X, a primarului Y, a președintelui de partid Z. Pur și simplu, este explicația clară și concisă, în patru minute, a unor oameni care vorbesc după ce au cercetat cu capul, nu cu altceva. Aștept ziua în care vom putea participa la un referendum pentru eliminarea din viețile noastre de familie a celui mai toxic și distructiv cuplu politic de același sex, cuplu care, dincolo de praful în ochi aruncat cu acest referendum absurd ce se pune la cale, reprezintă adevărata nenorocire din viața fiecărui român.

 

3 Thoughts to “Deturnarea atenției – trucul vechi al Partidului și al conducătorului iubit”

  1. Anonim

    ❤️❤️❤️ Da!

  2. Gâgă

    Asta îl preocupă pe Dragnea! El vorbește? Exemplu de ” familist”? La fel și Tăriceanu. Nu merg la niciun referendum. Doar daca va fi unul să scăpăm de leprele astea, și acela va fi la vot.

  3. Anonim

    Excelent articol, plin de bun simt, logica si inteligenta !

Leave a Comment