Ce ne place

Daniel Mureşan

Toți ne bucurăm de curcubeu, dar deseori ignorăm culorile universului nostru, mai ales a celui interior. Alb și negru ne place doar în fotografii, în rest vrem culori cărora să le dăm savoare, să le condimentăm, așa cum viața știe să coloreze sufletul nostru. Ne place să ne purtăm vârsta, să ignorăm convențiile lumii. Mie îmi plac toate culorile din Universul acesta, îmi place să mă joc cu ele, toate sunt minunate. Ar trebui să ne placă să fim originali și frumoși în felul nostru. De ce să ne impunem limite, de ce să nu fim noi înșine? Trebuie să ne acceptăm anii și să vedem lumea în culori.
Dar multora nu le place viața, le place să se plângă. Cerșetoria și smiorcăiala e parte din viața lor – „Nu avem cum să ne cumpărăm o pâine. De ce nu ne ajută nimeni?”; „Nu avem bani”, „Păi ce, ăsta e salariu?”, „Totul e scump, murim de foame” și tot așa mai departe. Dar în bătătură stă mașinuța, iar telefonul de pe care face selfie e unul „de fițe”. Aceeași lamentare e la televizor, pe stradă sau la piață. Se schimbă generațiile, smiorcăiala rămâne. Lunar se raportează sute de locuri de muncă vacante. Dar nu vor și pace! Ba că salariul e mic, ba că nu e pentru pregătirea lui sau că șeful e nu știu cum. Niciun bai, vine ajutorul social, mai facem o combinație, ne mai învârtim.
Unora le place, altora nu le place. Dar haideți să ne bucurăm de curcubeu în fiecare zi, nu doar după ploaie cu soare. Să fie în noi plin de culoare!

2 Thoughts to “Ce ne place”

  1. […] Daniel Mureşan Toți ne bucurăm de curcubeu, dar deseori ignorăm culorile universului nostru, mai ales a celui interior. Alb și negru ne place doar în fotografii, în rest vrem culori cărora să le dăm savoare, să le condimentăm, așa cum viața știe să coloreze sufletul nostru. Ne place să ne purtăm vârsta, să ignorăm convențiile lumii. Mie îmi plac toate culorile din Universul acesta, îmi place să mă joc cu ele, toate sunt minunate. Ar trebui să ne placă să fim originali și frumoși în felul nostru. De ce să… Citeste mai mult […]

Leave a Comment