Ce mă (mai) enervează

Daniel Săuca

De Paști, Moș Iepurilă deghizat în Santa Claus, scuze viceversa, scuze Klaus Iohannis, le-a dăruit ziariștilor din România un extraordinar, minunat, coool „cadou” de campanie electorală nașpa, grețoasă: pensii speciale! El Präsident a promulgat legea care introduce pensii speciale pentru jurnaliștii care fac parte din „uniuni ale creatorilor recunoscute ca fiind de utilitate publică” (hai și ceva jurnaliști – militari fără soldă…). Ziariștii, creatori? Unii dintre ei, puțini (cei infiltrați au oricum o creativitate ieșită din comun). Păi, și numai pentru cei din UZPR? Întrebare: oare s-a consultat cu cineva din „domeniu”, Herr/dl. Klaus Iohannis când a promulgat legea asta? Părerea mea: nu. Dacă se consulta, președinte era! Măcar dacă retrimitea legea în parlamentul patriei, pe considerentele avizului negativ al Guvernului și lipsa dezbaterii cu organizațiile de media și cu confederațiile sindicale reprezentative la nivel național. Măcar.

Pe voi nu vă enervează? De 26 de ani cel puțin în Zalău, în (mai) fiecare campanie electorală lăsată de Cei de Sus, discuțiile, „ofertele” candidaților vizează drumurile, apa, parcurile, canalizarea, anveloparea (dacă tăt avem Michelin în ogradă) termică a blocurilor, cimitirele, locurile de muncă, Zilele Zalăului, pistele de biciclete, parcările, Transurbis, curățenia, gunoiul, fondurile europene, Ortelecul, Stâna, spitalul, spitalele, turismul etc. Eu votez sigur cu candidatul care va propune mutarea Zalăului. Unde? De pildă, la Cluj. Sau în America.

Chiar nu vă enervează prezența la Steaua (FCSB sau cum s-o mai (de)numi) a d-lui George, alias Gigi, Becali? Abia îi aștept prezența la Măsurișul Oilor (electorale) de la Pria, printre caș, mici și taragotiști. Discutăm despre Steaua, să ne înțelegem.

Nu vă enervează discuțiile despre Ministerul Culturii din această perioadă? Onor ministrul (în funcție?) ar fi făcut reforme, și de aia, dușmanul de clasă l-a obligat să plece. Serios !? Care reforme? Care demisie? Care minister? Bună constatarea: miniștrii așa-zis tehnocrați sunt mai politici decât ceilalți: nu prea vor să plece din funcții.

P.S.: Încercări post-pascale de pamflet. Unele reușite, altele, nu.

Alte articole

One Thought to “Ce mă (mai) enervează”

  1. ANONIM

    Ca veni vorba SANTA KLAUS de la inceput a zis : eu am venit aici pentru DOUA MANDATE sau nu ati inteles voi salajenii .Eu cred ca va trebui sa-si pregateasca valiza si sa se bucure daca prinde jumatetea , ca oricum sta degeaba cand lucreaza si face turism international cand vrea, punct si de la capat Werner.

Leave a Comment