Ce-au făcut din ce-au promis…

Liviu Dragnea a recunoscut public, zilele trecute, că România este un stat mafiot. Da, și a făcut-o ca de obicei, cu o nonşalanţă absolut dezarmantă, evident, după ce a încercat să se victimizeze în timpul unei emisiuni difuzate la un post de televiziune de partid, afirmând că, printre altele, în urmă cu ceva vreme s-a încercat asasinarea sa de către patru străini care au fost cazaţi la hotel scump din Capitală. Și că, după trei săptămâni de încercări, cei patru s-au dat bătuți, astfel că doar printr-o minune face că astăzi este în viaţă. Ca la finalul declarației, liderul PSD să afirme cât se poate de clar că trăim “într-un stat parţial mafiot”. Incredibil!

Încercând să arunce praf în ochii tulburi ai românilor, care aşteptau răspunsuri la huliganismul şi reprimarea în forţă a protestului din 10 august 2018, Dragnea a spus că “statul paralel este o mafie”. Asta așa, ca să înece setea celor care aşteptau de ceva vreme câteva demisii din partea celor vinovaţi sau implicaţi în gazarea a zeci de mii de români, precum şi în lovirea protestatarilor cu bastoanele în cap de către jandarmii plătiţi să îi apere.

Până la urmă, realitatea ne arată că Dragnea nu a făcut altceva decât să arunce cu noroi în stânga şi în dreapta, afirmând la un post public de televiziune o serie de lucruri grave atât pentru politica internă, cât şi pentru politica externă a României. Și nu puțini la număr au fost cei care s-au lăsat păcăliți de teleomăneanul care a încercat, încă o dată, să-şi scape pielea de tirul acuzaţiilor îndreptate împotriva sa.

Până la urmă, totuși, nu știu câți dintre cei care l-au ascultat au și înghițit vrăjeala cu tentativa de asasinat, însă ceea ce se vede cu ochiul lliber este că Dragnea, la această oră, pare a fi încolţit din toate părţile şi trădat de o mare parte din membrii de partid care i-au fost alături şi care i-au cântat până acum osanale. Și nu neapărat pentru că pupincuriștii lui și-au dat seama, până la urmă, că liderul suprem a luat-o rău de tot pe arătură. Nu! Mare parte dintre cei care astăzi îl contestă se tem că, odată ce Dragnea se va prăbuși de tot, îi va trage și pe ei în adâncuri.

Ei bine, dacă la alegerile din 2016, majoritatea românilor au votat PSD şi au crezut în Liviu Dragnea, prin programul de guvernare pe care acesta îl propovăduia și în somn, astăzi, românii s-au convins că, atunci, li s-a vândut pielea ursului din pădure. Vă reamintesc că programul de guvernare al PSD, cu care câștiga detașat alegerile, prevedea, printre alte creșteri de salarii și pensii (care, fie vorba între noi, orice orb o poate face doar dintr-o semnătură), stoparea căpuşării economiei de “sisteme mafiote”, călcarea în picioare a mafiei cerealelor, supermarketurilor, vămilor, lemnului, a resurselor minerale, traficului de carne vie sau a mafiei care pune frâne construcţiei de autostrăzi, de şcoli sau de spitale. Înafara bugetarilor fericiți (deocamdată), care s-au lăsat “cumpărați” odată ce le-au crescut salariile în conturi, nu prea văd vreun zâmbet de mulțumire pe plaiurile mioritice. Dimpotrivă. Deși nu își dorește nimeni asta, cred că va veni și acea zi, în care bugetarii de mai sus vor rămâne doar cu zâmbetul, unul amar de această dată. Pentru că trebuie să știe și ei că un sac din care mereu iei, fără să pui nimic la loc, la un moment-dat va rămâne gol. E doar o chestiune de timp.

Alte articole

One Thought to “Ce-au făcut din ce-au promis…”

  1. Anonim

    Felicitari d-le reporter pentru articol.Din pacate este crunta realitate si sper ca romanii sa se trezeasca din somnul cel de moarte ,pana nu e prea tarziu.

Leave a Comment