Balet politic. Alte fragmente din haos

Daniel Săuca
„Barna propune ca liderii PNL, USR şi UDMR să fie vicepremieri, iar Cătălin Drulă să fie preşedintele Camerei Deputaţilor: Haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj responsabil, după 30 de ani de balet politic” (news.ro). Inteligenți, mesaj responsabil, 30 de ani de balet politic… Bonus track: „Punem pe primul plan guvernarea şi reformele, nu oamenii care cer funcţii pentru ei şi găştile lor politice. Anunţul făcut de către Dan Barna astăzi arată că noi suntem gata să oferim soluţii, nu să ne cramponăm de funcţii”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook, citat de Agerpres. Bine ar fi… și în Sălaj fără „balet politic”.
„Ministerul Educației a înființat miercuri, 9 decembrie, prin ordinul ministrului Monica Anisie, o comisie de eliberare a unor avize pentru amplasarea de WC-uri mobile de tip container în curtea școlilor care au toaletele în curte, conform Edupedu.ro” (ziare.com). Nou: comisie de avizat WC-uri (mobile) în școli! Și în Sălaj se vor monta astfel de wc-uri?
Încă un studiu: „Cu cât oamenii se bazează mai mult pe social media ca principala sursă de ştiri cu atât sunt şanse mai mari ca ei să creadă în informaţii greşite despre pandemie, arată un studiu recent realizat de Universitatea de Stat din Washington” (libertatea.ro). Și în presa „mainstream” nu apar informații greșite despre pandemie? Dar pe „bloguri”? Și în Sălaj sunt tot mai mulți, din păcate, care cred/citesc mai degrabă ce scriu „balerinii politici” pe fb decât în presa locală. Ei, multe ziare se fac cu ce se scrie pe fb…
„Peste 90 la sută dintre români cred în Dumnezeu. Barometrul vieţii religioase se lansează pe piaţă” (adevarul.ro). 90 la sută dintre români cred în Dumnezeu? Probabil mai ales cu vorba. Cu faptele (creștine) mai greu… După buget. Și pandemie…
PF Daniel: „Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete ale iubirii noastre smerite față de Dumnezeu și faţă de oameni. Lumina Pruncului Iisus născut în Betleem ne cheamă să arătăm mereu în jurul nostru, prin cuvânt şi faptă, semne de speranţă, de pace şi bucurie”(ziarullumina.ro). Așa să fie!
O analistă de la Financial Times crede că „prezența la alegerile (din România) de la începutul lunii decembrie, cea mai scăzută din istorie, demonstrează că, pentru populație, partidele au încetat să mai fie reprezentative” (rador.ro). Ceea ce nu-i deloc un lucru bun… Și nici haosul generalizat… Cu credința, după cum se vede, stăm bine.

Alte articole

One Thought to “Balet politic. Alte fragmente din haos”

  1. 403

    1. Ipocritul Cioloș clamează că nu are crampe cu funcția, dar se auto-propune prim-ministru.
    2. 90% cred îndivinitate. Prefer Estonia, unde doar 16% cred în existența vreunui zeu, iar majoritatea covîrșitoare a populației este fără religie. Dar au un învățămînt printre cele mai performante din lume!

Leave a Comment