Arnold

O veste șocantă, un verdict pe cât de grav, pe atât de nedrept, a lovit în destinul unui jurnalist sălăjean, în acest început de an. O veste cumplită care ne-a întristat pe toți cei care îl cunoaștem sau am lucrat cu Arnold Schlachter, pentru că despre el este vorba… Arnie este în mijlocul acestei încercări dramatice. O boală perfidă, cu o mie de tăișuri și un diagnostic pe care îmi peste literalmente greu să îl reproduc, l-au îmbrâncit pe Arnie direct pe masa de operație, iar verdictul medicilor este unul teribil. Întreaga presă sălăjeană, atât cât a mai rămas din ea și atât cât am mai rămas noi, jurnaliștii, în slujba dumneavoastră, ne-am mobilizat și încercăm, din puținul nostru, să susținem o mică parte din cheltuielile uriașe pe care intervențiile chirurgicale extrem de complexe pe care le are, în continuare, de înfruntat. În acest caz, ca în toate cele de acest gen, timpul este, dincolo de orice, cel mai mare dușman. Arnold a fost operat în urmă cu două săptămâni, dar medicii l-au anunțat că o nouă operație, cea de reconstrucție a laringelui grav afectat de boală, urmează să fie făcută. Știm cu toții faptul că puțin cu puțin, se face mult. Arnie are nevoie de sprijinul nostru, indiferent cât ar fi de mic, orice donație fiind extrem de importantă pentru a salva viața lui Arnold.

Noi, jurnaliști rămași pe baricade aici, în acest județ oricum greu încercat din toate părțile, suntem prea puțini pentru a reuși să îi oferim colegului nostru un sprijin financiar consistent. Poate că puțini dintre voi știu că jurnaliștii sălăjeni pot fi numărați, în acest moment, pe degete. Aceasta este soarta presei în general, suntem tot mai puțini; însă nu despre asta este vorba acum și aici. Noi, redacția Magazin Sălăjean, apelăm la bunătatea și umanitatea fiecăruia dintre voi. Fiecare avem greutăți, fiecare ne confruntăm cu lipsuri, cu datorii, cu cheltuieli care apar zi de zi și parcă nu se mai termină. Avem, fiecare dintre noi, nevoi, probleme, copii, părinți, bunici, fiecare se luptă cu dramele lui sau ale celor apropiați.

Însă, așa cum mereu Magazin Sălăjean și celelalte trusturi de presă și-au dat mâna în astfel de cazuri, lăsând la o parte orice concurență sau neînțelegere, și de această dată îndrăznim să apelăm la fiecare om, fiecare trust, societate comercială, persoană fizică sau juridică ce poate oferi un sprijin financiar pentru salvarea vieții acestui jurnalist. Este inutil să vă spunem ce este în sufletele acestor oameni, această veste i-a luat pe toți pe nepregătite, așa cum orice nenorocire vine, aproape de fiecare dată, intrând ca o săgeată otrăvită în destinul unui om. Soția, copilașul venit recent pe lume, părinții, toți speră la un miracol și au încredere în puterea și determinarea de care Arnold a dat mereu dovadă.

Suntem alături mereu de fiecare copil, adult sau vârstnic, ușa redacției noastre a fost și este mereu deschisă pentru a oferi sprijin sau un sfat celor care ne trec pragul. Nu este prima campanie de acest gen însă ne dorim din suflet să fie ultima și să fie una de succes. Avem încredere în colegul nostru, în puterea medicilor, în puterea divină și ne rugăm ca tot ceea ce se face pentru salvarea vieții lui și însănătoșirea lui să fie încununat de succes. Până acolo însă, drumurile sunt lungi, grele, nebănuite și, mai ales, imprevizibile. Prima operație a costat 100.000 de euro. Această sumă trebuie achitată pentru ca cea de-a doua intervenție, și mai costisitoare, să poată fi făcută. Prin urmare, presiunile vin și strâng ca într-o menghină destinul acestui om, din toate părțile.

Pentru că mereu am dovedit că putem și că se poate, hai să reușim și de această dată. Presa sălăjeană, oameni de cultură, artiști, persoane cu suflet care nu au vrut să-și spună numele, au început să strângă cu dăruire și mult suflet, acești bani. Avem nevoie de voi, iar apelul nostru îndrăznim să îl îndreptăm și către societățile potente financiar, cele cu posibilități mai mari, poate chiar și firme mari sau foarte mari din Zalău care, cel puțin o dată, au avut ocazia să lucreze cu Arnold. Pe un pat de spital, departe de cei dragi, cu speranță și încredere, Arnold știe că va învinge și că noi nu îl vom părăsi exact acum când are cel mai mult nevoie de orice sprijin, cât de mic. Până la urmă, așa cum prenumele lui sugerează, Arnold este un învingător și cu siguranță, cu ajutorul nostru, va fi și de această dată învingător în cea mai grea încercare a vieții lui! 

 

Cont în lei: RO35RZBR0000060013190890 Raiffeisen Bank Zalău 

Cont în euro: RO90RZBR0000060018920272 Raiffeisen Bank Zalău.
 PayPal: ancaveronicaschlachter@gmail.com

2 Thoughts to “Arnold”

  1. Cititor online

    E o veste tristă ,sănătate multă îți doresc,ai fost primul jurnalist cu inițiativă în acest județ și tv online,pe mulți ai ,,încurcat,,cu dorința de a face adevăr și dreptate,Dumnezeu să te ajute și pe familia ta să puteți trece peste acest necaz in care oricând,oricare dintre noi putem fi !!

  2. Anonim

    Il cunosc pe Arnie de acum 25 de ani. A fost primul meu antrenor, de la prima sala in care am pus piciorul in viata mea. M-a invatat cum sa lucrez pe aparate si m-a invatat bine. Faptul ca si azi continui sa merg la sala i-l datorez lui. Sa iti dea Dumnezeu putere sa treci peste incercarea aceasta cumplita. Am donat, va rog sa o faceti si voi. Din putin se poate face mult.

Leave a Comment