Alte fragmente din România

Daniel Săuca
Duminică, la Cluj, la aniversarea a 25 de ani de existență a Ansamblului „Dor transilvan”, primarul Emil Boc a afirmat, din nou, necesitatea construirii metroului, și pentru că municipiul va ajunge la 800.000-1.000.000 de locuitori. Din partea mea, nicio problemă. Mă întreb însă ce se va alege de Zalău și de alte „orașe-satelit” ale Clujului. Dacă vor mai exista. Măcar ca niște comune electrificate.
În Anul Cărții vorbesc și „scriu” mai mult analfabeții, mai mult sau mai puțin „funcțional”, și impostorii. Oare numai politicienii se încadrează în aceste „categorii”? „Poezia poetului german Heinrich Heine, «Stai şi-asculţi sub ramuri…», a fost atribuită, la simularea de la Limba Română la clasa a VIII-a, poetului Ştefan Octavian Iosif, el fiind cel care a tradus-o. Proba a fost susţinută luni de elevi” (mediafax.ro). Evident, e doar o eroare…
Noi cu drag muncim: „Rata anuală a inflaţiei a continuat să crească în februarie şi a ajuns la 3,83 la sută. Euro a crescut spre nivelul de 4,76 lei. Lira sterlină, la cel mai mare nivel din iunie 2016” (news.ro).
Exact asta ne lipsea: „Proiect legislativ: La ceremoniile oficiale, pot depune coroane de flori şi parlamentarii, partidele politice, consiliul judeţean şi consiliul local, fundaţii, asociaţii şi orice instituţii ale statului”(news.ro).
„O circulară a Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a fost trimisă către toate primăriile şi atrage atenţia că toţi locuitorii localităţilor unde există reţea de canalizare au obligaţia să se racordeze la aceasta, WC-urile din fundul curţii, dar şi fosele septice, fiind interzise” (mediafax.ro). De când o circulară are statut de lege? Sau există o lege în acest sens? Colegii jurnaliști nu prea ne-au spus acest lucru. Oricum, abia așteptăm minunea. Și canalizările.
„Oamenii devin mai proști și nimeni nu știe de ce. Concluziile unui nou studiu” (digi24.ro). Păi, dacă e mai proști, de unde să știe de ce e mai proști?
„O descoperire paleontologică din România arată că strămoșii crocodililor și păsări ancestrale cuibăreau în același loc” (hotnews.ro). Firește, în Sălajul paleontologic strămoșii crocodililor și păsările ancestrale cuibăreau în același loc: jucau cruce, beau o pălincă și se întrebau de ce dracu` nu au emigrat încă în America paleontologică…
Mare tămbălău cu metrul de autostradă din Moldova. Dar v-ați pus întrebarea: când vom inaugura centimetrul de autostradă din Sălaj?…

Alte articole

2 Thoughts to “Alte fragmente din România”

 1. Anonim

  Ei, tot e bine că nu i-au atribuit poezia lui Salam Vijelie Minune de Haur. Urmează!
  E adevărat că Daia e plecat (cu pluta) să prindă niște cormorani ca să-i vîndă la Aprozar?

 2. vai , vai ce ne facem vai

  Si ce propune acest parvenit intunecat , ca nu-l aud propunand ceva clar .
  Un calendar , finantare pentru centura Zalau ?
  Interventii la ANAP ( Agentia Nationala pentru Achizitii Publice ) care blocheaza , refuzand sistematic documentatiile Transporturilor , sectoarele autostrazii Nadasel – Zimbor – Romanasi ?

Leave a Comment