Alte fragmente din haos

Daniel Săuca

Din ciclul „Să nu ziceți că nu v-am zis”: Sebastian Lăzăroiu: „Vor fi restructurări în aparatul bugetar. Nimeni nu ştie amploarea, dar să nu uităm: deficitul – 10 la sută, datoria publică – 50 la sută” (ziare.com). După alegeri, vom vedea amploarea…
Din ciclul „No, nu-i niciun bai”: „Ministrul comerţului şi afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că țara sa va continua programul de dezvoltare economică din Ardeal, care este sincronizat cu legislaţia României şi cu cea internaţională, şi a alocat deja un buget de 6,5 miliarde forinţi”, conform Agerpres (libertatea.ro). Bistoș nu ne iau ungurii Ardealul?
Din ciclul „No, nu-i niciun bai 2”: „Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a arătat că formațiunea pe care o conduce ar dori să facă parte dintr-un guvern de dreapta care «poate duce înainte lucrurile şi pentru cele mai importante probleme poate da un răspuns corect pentru societate»“ (newsweek.ro).
Din ciclul „Nimeni nu știe amploarea restructurărilor în aparatul bugetar”: „Gradul mediu de digitalizare a primăriilor din România este de 32,3 la sută. Trei sferturi din primării folosesc adresele personale ale angajaţilor în comunicarea dintre angajaţi şi public” (news.ro). Sigur nu folosesc mai degrabă facebook-ul?
Din ciclul „Mai crede cineva?”: „Expert OMS: Vaccinurile anti-Covid nu vor stopa pe termen scurt creşterea infectărilor” (news.ro). Să vedem câți români se vor vaccina. Evident, după ce vor apărea vaccinurile.
Din ciclul „Veniți de luați ceapă”: „În acest weekend, se redeschid piețele în toată țara. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Klaus Iohannis, care a explicat că decizia are la bază scăderea semnificativă a numărului de noi cazuri de infectare cu Covid-19 din ultimele săptămâni” (graiulsalajului.ro). Desigur, nu are niciun fel de legătură cu alegerile parlamentare de duminică.
Din ciclul „Raportările de la ora 13”: „Bilanţ COVID. Record de morţi: 211 decese în ultimele 24 de ore. Peste 7.500 de noi infectări şi peste 1.200 de pacienţi la ATI” (adevarul.ro). Vezi și bula de mai sus.
Din ciclul „CTP”: „Votul nu e pentru un partid sau altul. Votul este pentru supraviețuirea democrației. Parafrazându-l pe marele nostru fotbalist Gică Hagi, să votăm nu ca să fie bine, ci ca să nu fie rău” (republica.ro).
Să aveți sănătate! Și votări fericite!

Alte articole

Leave a Comment