Agitații de început de an

Daniel Săuca
EMINESCU SĂ NE JUDECE… Au fost atât de multe acțiuni, manifestări, serbări pe tema „Eminescu”, nu a Zilei Culturii Naționale (care, totuși, nu e dedicată exclusiv Poetului), încât nu puțini, pe bună dreptate, au afirmat că s-a întors „Cântarea României”. Poate nu e chiar de totul de rău, depinde de ce parte a „baricadei” te afli… Cât privește „confiscarea” numelui Poetului de unele partide, eu zic că, până la urmă, agitația e pe degeaba. Ce e val ca valul trece…
NOLE… De o săptămână și mai bine încoace, oriunde mă aflu discuțiile ajung la cazul „Novak Djokovic”. Destul de probabil, cazul e complex, dar și aici depinde de ce parte ești: „vaccinist” sau „antivaccinist” (și nu numai). Normal, discuțiile sunt interminabile, nervoase, cu patos, cu convingeri de nezdruncinat. Și nu se discută numai despre „vedeta Novak Djokovic”… Nu, nu încerc să vă conving de/cu nimic.
A PLAGIAT ȘI CIUCĂ? Hopa, s-a dat drumul la mașinăriile propagandei și în cazul posibilului plagiat comis de actualul prim-ministru. Am citit cu atenție materialul de pe pressone.ro. Nu mă pronunț public și pentru că nu am specializare în acest domeniu. Totuși, sunt curios dacă va exista o decizie a vreunei instanțe referitor la aceste acuze. Și dacă dl Ciucă își va da demisia fără să aștepte decizia unei „comisii de etică”?
FACTURILE LA ENERGIE. Cine e de vină? Să așteptăm, precum o colegă de la această rubrică, pronia (mila divină)?
AȘA-I CĂ AU DREPTATE CONSPIRAȚIONIȘTII? „Un tribunal federal din Texas a solicitat administrației SUA să publice datele de aprobare pentru vaccinul Pfizer, în termen de opt luni. Astfel, instanța americană a respins intenția FDA de a tergiversa secretizarea, timp de 76 de ani. Și în Germania și Europa s-a lansat o dispută cu privire la transparența procesului de aprobare pentru vaccinurile anti-Covid. Comisia UE refuză să informeze în mod transparent și public, cu privire la negocierile prin mesagerie scurtă dintre președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, și șeful Pfizer” (hotnews.ro). Și atunci vă mirați, printre altele, de creșterea mișcărilor extremiste?

Leave a Comment