1 Mai electoral

Spoiala de 1 Mai a trecut, ne putem intoarce la ograda noastra, sa stam ca Moromete cu capul in maini si sa cugetam. Ce am avut si ce am pierdut/castigat in zilele libere? Pai, sa vedem. Am avut parte, cu siguranta, de un 1 Mai cat se poate de politic si electoral, in care cei inscrisi in campania electorala s-au intrecut in a face vizite si a imparti pupicuri in colturile tarii. Este incredibil cum s-au prezentat Basescu si Geona cat la mare, cat la Certeze, in Maramures, pentru a se infrupta din micul cu gust de prezidentiale si a sta la poze, cu turistii, de parca erau pe rand ursul vechi si impaiat de la Sovata. In agitatia de a castiga niste voturi, cei doi si-au afisat zambetele ecuatoriale, de zile mari, si s-au pus pe speech-uri frumoase, de care romanii nu sunt defel straini. Elena cea blonda a presedintelui a muncit si ea la construirea unei noi imagini a turismului romanesc, sub stema PDL, si a scos la iveala de sub poale un imn menit sa-i impresioneze pana la lacrimi pe straini si sa-i ademeneasca sa viziteze frumusetile patriei noastre. Pentru romani, mesajul era ca democrat-liberalii fac si dreg si urnesc lucrurile in domeniul turismului, unul pe care numai colbul il mai indrageste in ultimii ani.

Toate sunt povesti frumoase, ce ar putea cel mult sa amuze un telespectator ramas acasa, in zilele libere. In rest, nimeni nu mai crede declaratiile politicienilor, zambetele si autoperiajele electorale. Iesirile in public la traditionalul mic asortat cu halba de bere nu vor avea cine stie ce importanta la urne. Cei doi, Base si Geoana, sunt deja personje prea cunoscute pe scena politicii romanesti, ca sa spui ca se pot face cunoscuti prin vizitele facute in tara. In plus, romanul este tipul bonom, mereu dispus sa ciocneasca un pahar si sa sarbatoareasca ziua libera, dar gata sa-i tranteasca a doua zi politicianului usa in nas, cand isi aminteste de minciunile cu care acesta i-a impuiat urechile.

De fapt, cei doi isi incearca pe electorat vechile arme, curatate de rugina ultimilor ani. Geoana zambeste si tine discursuri elaborate, elegante si mieroase, in timp ce Basescu rade cu gura pana la urechi, pozand in flacaul din popor, care a ajuns singur unde a ajuns, urcand pe rand treptele, de la marinar la malul marii, pana la primar general, ministru al Transporturilor si apoi sef de stat. Sa vezi si sa nu crezi, intr-adevar, ba mai mult sa nu crezi cat de prost il cred cei doi pe poporul peste care se vor mari conducatori de oaste.

Alte articole

Leave a Comment