Zălăuanii vor avea o zonă special amenajată pentru petreceri și picnic

O zonă de picnic în suprafaţă de zece hectare va fi amenajată de Primăria Zalău într-o pădure din apropierea municipiului, urmând a fi construit și un drum forestier de la şoseaua principală și până la zona respectivă, printr-o finanţare europeană. Consilierii locali din Zalău au aprobat, în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local, un Proiect de hotărâre privind aprobarea demersurilor de dezlipire şi atestarea la domeniul privat al municipiului Zalău a unui teren în zona „Poienile Aghireş”, în suprafaţă de 93.500 metri pătraţi, situat în intravilanul şi extravilanul Municipiului Zalău, în zona limitrofă a pădurii, ca un prim demers în realizarea zonei de picnic.

„S-a aprobat deja într-o şedinţă de Consiliu Local un proiect pentru un drum forestier, care trece adiacent Poienii Aghireş, pentru că dacă vrem să dezvoltăm acolo o zonă de agrement sigur că avem nevoie şi un drum. E un proiect pe fonduri europene şi am primit deja o înştiinţare cum că proiectul nostru va fi finanţat şi într-un timp relativ scurt o să semnăm cererea de finanţare. Deci avem şanse să realizăm într-un timp rezonabil şi acel drum şi zona de agrement”, a precizat, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, viceprimarul Teodor Balajel.
Potrivit primarului Zalăului, Ionel Ciunt, zona de picnic, prima de acest gen din municipiu, ar putea fi dată în folosinţă în 2018. „Avem deja o gândire pentru modul în care vom amplasa acolo logistica necesară şi sper ca anul viitor să reuşim să finalizăm lucrările, în funcţie de cum reuşim întabularea terenurilor, racordarea la utilităţi şi realizarea drumului. Vrem să amenajăm şi o scenă şi, în perspectivă, să devină şi o zonă în care să putem organiza Zilele Municipiului”.

Această zonă ar putea fi luată în calcul, așadart, în anii următori, atunci când în municipiu se vor organiza evenimente de anvergură, așa cum au fost și cele prilejuite de „Zilele Zalăului”, trei zile în care, ca de fiecare dată, nu au lipsit controversele privind locul de desfășurare, mizeria lăsată în urmă de petrecăreți și poluarea fonică din centrul municipiului.

 

Alte articole

Leave a Comment