Veste bună pentru șoferi în privința amenzilor

Chiar dacă amenzile aplicate de polițiștii rutieri pentru contravențiile la regimul circulației sunt mari, cel puțin acestea nu vor crește în 2018. Este o veste “caldă”, venită de la Guvern, hotărârea fiind luată în urmă cu puțin timp. Astfel, deși salariul minim pe economie va fi majorat începând din 1 ianuarie 2018, acest lucru nu îi mai afectează pe conducătorii auto sau ceilalți participanți la trafic. Executivul a decis, în şedinţa de miercuri, să stabilească o valoare fixă a punctului-amendă contravențională privind circulația pe drumurile publice. Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, se plafonează punctul-amendă la suma de 145 lei, cât este în prezent, fără a se majora în funcție de salariul minim brut pe economie garantat în plată. Potrivit OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, amenzile contravenționale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.

Alte articole

One Thought to “Veste bună pentru șoferi în privința amenzilor”

  1. cadou de craciun ! 4 milioane de euro o sa dam inapoi la UE

    OLAF a pornit o ancheta privind modul de „realizare” a proiectelor in care firma UTI a fost implicata. Unul dintre ele este si SISTEMUL DE MONITORIZARE A TRAFICULUI din orasul Zalau, cel cu camera video si radare fixe din Zalaui.
    Se zice ca, de cei de la DLAF (astia sunt reprezentanti nostril in OLAF), ca primaria Zalau, o sa dea toti banii primiti inapoi la UE.
    Unul din motive ar fi ca nici dupa 3 ani de la finalizarea lucrarilor, acest proiect nu a fost pus in totalitate in functiune. Cum el a mai suportat „corectii financiare”, acuma o sa se ajunga la restituirea integral a banilor europenei.
    Uita asa o sa trebuiasca primarioa sa dea din bugetul local, aproape 4 milioane de euro, pentru simplu motiv ca factori decidenti din primarie si cei de la IJP Salaj, nu au fost deacord cu punerea in functiune a RADARELOR FIXE din oras.

Leave a Comment