Un nou set de panouri publicitare apare în Zalău

Un proiect de Hotărâre ce va fi votat în ședința de Consiliu local municipal de joi, 24 august, vizează închirierea prin licitație publică a unor spații (suprafețe de teren) aflate în proprietatea Municipiului Zalău, în vederea amplasării unor panouri publicitare cu suprafață dublă de expunere. Suprafețele, fiecare a câte 5 metri pătrați, vor fi amplasate pe bulevardul Mihai Viteazul (patru panouri), străzile Gheorghe Doja (trei panouri), Simion Bărnuțiu (două panouri) și Corneliu Coposu. În referatul ce stă la baza proiectului de hotărâre se arată faptul că aceste suprafețe urmează să fie închiriate pe o perioadă de zece ani, cu posibilitatea prelungirii cu acordul părților.

Prețul de pornire al licitației va fi de 18 lei pentru un metru pătrat, pasul de strigare fiind de 1 leu pe metro pătrat. În ședința de joi va fi aprobat și caietul de sarcini aferent licitației. Primăria va câștiga sume considerabile, lunar, în urma închirierii acestor spații, având în vedere faptul că pe acest gen de licitații bătălia este destul de mare, de fiecare dată.

Această inițiativă a municipalității este cea de-a doua de acest gen din acest an, după ce opt panouri publicitare cilindrice au fost montate în municipiu primăvara trecută, la un cost de achiziție de  2.500 lei/bucata. Aceste panouri, care se încadrează ca “nuca în perete” în peisajul urbanistic zălăuan, au acum, la câteva luni de la instalare, un aspect care lasă mult de dorit, fiind confecționate rudimentar și în permanență încărcate de un strat gros de afișe rupte și murdare.

Aceste panouri pot fi văzute în Piața Iuliu Maniu, în apropierea Clădirii „Transilvania”, în zona Casei Municipale de Cultură, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, în vecinătatea Spitalului Județean de Urgență, la intersecției străzilor Simion Bărnuțiu și Voievod Gelu, intersecția străzilor Gheorghe Doja și Avram Iancu, în zona Sălii Sporturilor şi lângă blocul “Scala”.

 

Alte articole

Leave a Comment