Tunelul Meseș: lucrarea de peste un milliard de lei ar putea fi scoasă la licitație în luna mai

Cel mai lung tunel din România, cu o lungime de aproape trei kilometri, urmează a fi construit pe traseul din județul Sălaj al Autostrăzii Transilvania. Lucrarea – tunelul Meseș – are o valoare estimată la peste 1,2 miliarde de lei, iar licitaţia pentru construirea lui urmează să fie lansată, cel mai probabil, în luna mai, așa cum au declarat oficialii Ministerului Transporturilor. Potrivit precizărilor făcute de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, indicatorii tehnico-economici privind această investiţie au fost reaprobaţi, iar documentaţia pentru demararea procedurii de atribuire este în curs de elaborare, urmând a fi transmisă spre validare către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice. „Noi estimăm ca până undeva în aprilie să finalizăm (…) şi să fim în situaţia în care în luna mai să urcăm în SICAP, pentru licitaţie – proiectare şi execuţie, tunelul Meseş”, a precizat Lucian Bode la sfârșitul săptămânii trecute.

La rândul său, directorul Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Florin Scarlat, a subliniat că tunelul respectiv este un obiectiv de investiţii special, pentru care s-a cerut asistenţă din partea unor experţi străini. „Fiind o lucrare de investiţie cu un specific aparte, (…) a necesitat inclusiv asistenţa din partea unor experţi de la o firmă internaţională renumită pentru a pune la punct documentaţia, pentru că necesită în primul rând o lucrare de bază acele tunele. Necesită un sistem de monitorizare a traficului în acest tunel. Sunt nişte experienţe pe care alte state le au. Din păcate, noi acum suntem în faza pionieratului şi am apelat la această experienţă pentru a genera o documentaţie matură şi cu toate elementele tehnice, pentru a o putea scoate la licitaţie”, a precizat Florin Scarlat. Tunelul va avea două galerii și o lungime de 2.890 de metri, fiind cel mai lung tunel proiectat din România. Constuirea acestui tunel a fost adusă în discuție în urmă cu trei ani, fiind “victima” eternelor procese și întârzieri, așa cum de altfel se întâmplă cu orice lucrare de anvergură din România.

 

 

Alte articole

8 Thoughts to “Tunelul Meseș: lucrarea de peste un milliard de lei ar putea fi scoasă la licitație în luna mai”

 1. Anonim

  Imi vine sa ma rad si in acelasi timp sa ma si plang……… o asemenea lucrare nu o termina nici in 150 ani…….

 2. Anonim

  „Sa si plang in acelasi timp” vroiam sa zic…..

 3. Anonim

  Prin 2050 poate vor taia „pamblica”.

 4. alex

  Oamenii vor fapte si rezultate nu vorbe goale!Poza arata bine

  1. Anonim

   Minte si Bode de iti sta mintea in loc. PROMISIUNI ELECTORALE! Crezi ca ii va impiedica ceva ca dupa alegeri sa nu se tina de cuvant?? Uita te la alocatii!

 5. Anonim

  Nu intereseaza pe nimeni minciunile astea iohanist-orbaniste! Fix acelasi su iect a fost adus in discutie acum 4 ani, in 2016, inaintra alegerilor. Pe cine dracu credeti ca mai pacaliti? Va vine si voua sa radeti cand cutiti ceea ce le prezentati alegatorilor, doar doar or mai pune botul o data! Marş de aici, gunoaielor! Bata- va Dumnezeu pe toti, si pnl si psd , gunoaie nenorocite, in ce hal prostiti oamenii!!!!

 6. Anonim

  O sa fie gata lucrarea pe cat or zbura masinile si nu vom mai avea nevoie. somn usor !

Leave a Comment