Taximetriştii din Zalău vor să mărească tarifele

Un proiect de hotărâre ce vizează majorarea tarifelor practicate de către firmele de taximetrie din Zalău va fi supus votului consilierilor municipali în şedinţa de joi, 25 octombrie.
Tarifele în vigoare aplicate în transportul public în regim de taxi, în Zalău, sunt cuprinse între tariful minimal, de 1 leu/km şi cel maximal, de 2,5 lei/km, pentru transportul de persoane, respectiv de între 2 şi 3 lei/km pentru transportul de bunuri sau mărfuri, aşa cum a fost prevăzut printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2008.

Conducerea Camerei Taximetriştilor Filiala Sălaj a precizat că în toţi aceşti ani, cele trei elemente de cost au suferit modificări semnificative, situaţie în care se impune adaptarea tarifelor practicate. Astfel, susţine Nicolae Domuţa, preşedintele Camerei Taximetriştilor, salariul minim a crescut cu 31,04 la sută, de la 1.500, la 1.900 de lei, preţul motorinei a ajuns la 5,7 lei/litru, cu 34 procente peste valoarea din martie 2008, când au fost aprobate tarifele în vigoare, al benzinei este de 5,6 lei/litru, de la 4,8 lei/litru (+16 la sută), iar indicii preţurilor de consum în perioada martie 2008-iulie 2018 la servicii cu 140,03 la sută.

În aceste condiţii, taximetriştii au sugerat ca tariful minimal să fie de 2,5 lei, faţă de 1 leu cât este în prezent, iar cel maximal, de 5,5 lei, faţă de 2,5 lei. În proiectul de hotărâre, reprezentanţii administraţiei locale sunt de acord cu valoarea minimă, însă propun ca tarif maximal suma de 3,5 lei, cu doi lei sub varianta înaintată de către transportatori.

Alte articole

Leave a Comment