Sute de sălăjeni și-au găsit un loc de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj) a anunțat la sfârșitul acestei luni că, în primele două luni ale anului 2024, 530 persoane au fost angajate prin intermediul agenției. Din totalul persoanelor ocupate, 301 au avut vârsta peste 45 de ani, 42 de persoane au avut vârsta cuprinsă între 35 și 45 ani, 84 au avut vârsta cuprinsă între 25 – 35 de ani, iar 103 sunt tineri au avut vârsta sub 25 de ani. În perioada de referinţă, numărul femeilor încadrate în muncă a fost de 263, iar cel al bărbaţilor de 267. În funcţie de rezidenţă, 246 persoane angajate au fost din mediul urban, iar 284 persoane au provenit din mediul rural.
După nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost găsit un loc de muncă, cele mai multe persoane au avut studii liceale şi postliceale (213), în timp ce 127 au avut studii profesionale, 122 au deținut studii gimnaziale și doar 68 de persoane au avut studii universitare.
Potrivit conducerii AJOFM Sălaj, din numărul total de persoane încadrate prin intermediul agenției, 148 de persoane au făcut parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active în perioada de referinţă, a fost de 1.776 persoane.

One Thought to “Sute de sălăjeni și-au găsit un loc de muncă”

  1. […] numărul femeilor încadrate în muncă a fost de… Articolul Sute de sălăjeni și-au găsit un loc de muncă apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment