Sute de haine contrafăcute, confiscate de către poliţiştii sălăjeni

Controalele efectuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la 25 de agenţi economici din Zalău s-au lăsat cu sute de articole de îmbrăcăminte confiscate şi amenzi de zeci de mii de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, acţiunea pentru prevenirea, identificarea şi combaterea actelor de încălcare a drepturilor de proprietate industrială a avut loc în 24 octombrie, pe raza municipiului, prilej cu care au fost identificate produse expuse spre vânzare care poartă însemnele şi inscripţiile unor mărci înregistrate, în privinţa cărora există suspiciuni că sunt contrafăcute şi puse în circulaţie fără consimţământul proprietarilor mărcilor înregistrate.

Ca urmare, oamenii legii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 420 de articole de îmbrăcăminte, în valoare de aproximativ 25.000 de lei. În acelaşi context, poliţiştii au constatat două infracțiuni de punere în circulație de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prevăzute de Legea nr 84/1998, şi au aplicat 11 sancţiuni contravenționale. Valoarea sancţiunilor se ridică la 35.000 lei.

Alte articole

One Thought to “Sute de haine contrafăcute, confiscate de către poliţiştii sălăjeni”

Leave a Comment