Supravegherea video în restaurante: o necesitate

Camerele de supraveghere în restaurante pot ține locul unor martori în tribunale, în cazul forțelor de ordine și în fața companiilor de asigurări. La Spy Shop gasesti camere si sisteme de supraveghere perfect pliabile pentru astfel de nevoie, la preturi foarte accesibile. Imaginează-ți următoarele scenarii în care înregistrările camerelor de supraveghere pot fi foarte folositoare:

 • Un angajat raportează faptul că a alunecat, s-a accidentat și mai apoi depunde o cerere de compensare a angajatului. O cameră de supraveghere poate confirma evenimentul și poate scoate la suprafață „găuri” în respectarea procedurilor de siguranță.
 • Un jaf armat la restaurant lasă casa de marcat goală. Înregistrările video pot ajuta forțele de ordine să prindă făptașul și să ajute compania de asigurări a restaurantului să determine parametrii de despagubiri.
 • Resursele se termină mai rapid decât era de așteptat. Camerele de supraveghere te pot ajuta să determini dacă este vorba de o problema de management sau cauza constă în furtul angajaților.

Datorită faptului că supravegherea video funcționează 24/7 și “ține de șase” atunci când nimeni nu este atent, proprietarii de restaurante au multe de câștigat. Cu toate astea, ei trebuie să înțeleagă că aceste camere nu fac chiar toată treaba. Se întâmplă ca ele să facă un lucru într-un mod foarte eficient: să capteze și să păstreze imagini ce constituie dovezi în majoritatea timpului.

În ce fel este benefică supravegherea video în restaurante?

Precum orice afacere care interacționează cu un număr mare de oameni și toate potențialele riscuri pe care le prezintă acest lucru, un restaurant trebuie să gestioneze potențialele pericolele. Chiar dacă nu poți elimina de tot riscurile, pașii pe care îi faci pentru a diminua situațiile nefericite te ajută să previ accidentele clienților și ale angajaților.

Gestiunea riscurilor te ajută să menții în siguranță persoanele care contează pentru tine, în timp ce stai în gardă pentru evenimentele neprevăzute. Datorită faptului că înregistrările camerelor de supraveghere captează persoanele din jur, ele pot ajuta la soluționarea cererilor de despăgubire care rezultă din următoarele:

 • Crime: jaf armat, incendiere și furtul angajaților
 • Accidente: alunecări, căderi și cereri de compensație ale angajaților în urma acestor incidente
 • Băuturi alcoolice: violență și accidente rutiere ale clienților în urma consumului de alcool
 • Prepararea mâncării: alergii, intoxicații și îmbolnăviri în masă a clienților

Aceste incidente necesită dovezi pentru a stabili cauzalitatea și a determina cine este responsabil pentru daunele financiare ulterioare. Și mai mult, persoanele care știu că sunt sub supraveghere au tendința de a respecta normele și procedurile de securitate mai minuțios decât cei ce știu că nu îi vede nimeni.

 Potențiale limitări ale supravegherii video în restaurante

Supravegherea video poate furniza dovezi cheie ale cauzelor incidentelor; cu toate că nu tot timpul se aplică acest lucru. Este foarte important să fii realist atunci când vrei să optezi pentru supraveghere video într-un restaurant.

În ciuda tuturor avantajelor și beneficiilor, supravegherea video în aceste condiții are limitări legale și practice.

 • Legale: angajații tăi vor avea așteptări de intimitate în unele zone ale restaurantului precum vestiare, băi, dușuri și alte locuri similare. Înainte de a instala camere în incinta afacerii tale, asigură-te că ești informat din punct de vedere legal, pentru a evita un posibil proces în instanță.
 • Practice: camerele de supraveghere nu sunt gratuite și dovezile video trebuie gestionate foarte atent. Poate să nu fie practic faptul că tu vrei să plasezi o cameră în fiecare zonă expusă oricărui fel de risc. Poți să achiziționezi sistemul de unul singur și să îl gestionezi la fel, sau poți opta pentru un consultant și o echipă de profesioniști pentru a face lucrurile astea pentru tine. Indiferent de alegere, trebuie să cântărești costul de acoperire video în raport cu beneficiile pe care le furnizează restaurantului tău.

Camerele de supraveghere pot să plaseze responsabilitatea unui eveniment asupra unei persoane, inclusiv asupra managerilor și proprietarilor. Implementarea și aplicarea unor politici de siguranță puternice, reprezintă o idee la fel de bună precum instalarea camerelor și speranța că toți angajații și clienții sunt onești și responsabili.

 

Alte articole

One Thought to “Supravegherea video în restaurante: o necesitate”

 1. Alfaman

  Si in atelierele auto ar trebui video si sa putem vedea de acasa cand se lucreaza la masina.

Leave a Comment