Sume – record alocate Autostrăzii Transilvania

Proiectul de buget din acest an prevede fonduri substanțiale ce vor fi alocate proiectului Autostrăzii Transilvania. Astfel, 895 de milioane de lei se propun pentru continuarea acestei investiții, de aproape două ori și jumătate mai mult decât în 2020. Banii vor fi folosiți, în principal, pentru porțiunile aflate între Cluj și vama Borș, unde lucrările sunt în desfășurare sau urmează să înceapă în 2021. Lucrările se vor desfășura în acest an pe aproximativ 70 de kilometri aflați între Nădășelu, Zimbor și Poarta Sălajului, pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău și pe sectorul Chiribiș – Biharia. Autostrada Transilvania va beneficia și de 4,7 milioane de lei pentru exproprierile care au blocat până în prezent începerea lucrărilor pe mai multe sectoare. Statul urmează să preia 1.001 de imobile (terenuri) aflate pe raza județelor Cluj și Sălaj, care însumează terenuri în suprafață de peste 3 milioane de metri pătrați. Odată cu finalizarea acestei proceduri, va putea fi reluată și proiectarea lotului Zimbor – Poarta Sălajului, pe care constructorul a suspendat-o la cererea statului, tocmai din cauză că terenurile se aflau în proprietate privată. Anul viitor se preconizează că va fi terminat lotul de 29 de kilometri Chiribiș – Biharia, iar în 2023 urmează să fie deschiși circulației alți 42 de kilometri, prin tronsonul de la Nădășelu la Poarta Sălajului.

3 Thoughts to “Sume – record alocate Autostrăzii Transilvania”

  1. Anonim

    Consiliul Judetean Salaj ar putea aloca suma pt 3 roabe de asfalt sa astupe GROAPA „MONUMENT ” care zace de 10 ANI in mijlocul drumului pe ruta Criseni -Cristur …..se vede si pe imaginile google din satelit…..

  2. Anonim

    Da chiar asa ….pe str George Cosbuc care duce spre locuinta ministrului Bode s-au putut schimba gratarele de pe rigolele care traversau strada…..dupa ani buni….

  3. Anonim

    e bine ca se incepe,dar la noi in SAALJ zona zalaului nu se intrvede degraba calatoria -circularea efectiva….

Leave a Comment