Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, dezbătură la Primăria Zalău

Invitaţia pe care municipalitatea a lansat-o cetăţenilor pentru a lua parte la dezbaterea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2017-2023 nu a prezentat interes pentru zălăuani. Aş a se face că miercuri, 14 septembrie, în Sala „Avram Iancu” a Primăriei Zalău alături de angajaţii instituţiei au fost prezenţi doar câţiva locuitori ai municipiului.

Realizată la inițiativa Primăriei municipiului Zalău în perioada 31martie–12 iulie, Strategia este structurată pe şase domenii: economie, urbanism, social, demografie, mediu şi schimbări climatice, în care sunt cuprinse 238 de proiecte care urmează a fi implementate.

“Strategia este o componentă importantă în depunerea cererilor pentru proiecte cu finanţare europeană. Această strategie este a locuitorilor iar ideea mea este ca după ce o aprobă Consiliul Local, să avem o discuţie cu toate formaţiunile politice, să stabilim ca, indiferent cine va fi primar în continuare, să urmăm „firul roşu” trasat de această strategie de dezvoltare. Strategia nu este a primarului sau a primăriei, strategia este a comunităţii”, a declarat Ionel Ciunt, primarul Zalăului.

Leave a Comment