Statul pune tunurile pe bănci și marile magazine

Guvernul pregăteşte noi taxe. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) aflată în subordinea Executivului pregăteşte o Ordonanţă de urgenţă prin care magazinele care nu respectă legea ar putea fi sancţionate cu amenzi de până la 5% din cifra de afaceri.

Dacă ar fi adoptat proiectul de ordonanţă de urgenţă propus de ANPC, inspectorii ar putea împărţi amenzi de milioane de euro, cele mai afectate fiind marile lanţuri de hipermarketuri.

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului cere ca agenţii economici să nu mai fie amendaţi cu sume fixe, cuprinse între 2.000 şi 100.000 de lei, ci să primească sancţiuni raportate la cifra de afaceri. Asta ar presupune amenzi de zeci de milioane de euro.

Sunt luate în vizor în special băncile care includ în contracte clauze abuzive, de exemplu, au foarte multe comisioane, dar şi marile magazine, pentru tot felul de nereguli, precum etichetarea greșită, vânzarea de produse expirate şi folosirea de practici înşelătoare.

Alte articole

One Thought to “Statul pune tunurile pe bănci și marile magazine”

  1. la Kaufland Zalau se vand echipamente electronice defecte !!!

    la Kaufland Zalau se vand echipamente electronice defecte !!!
    am fost de sarbatori si am luat un asemenea obiect, iar cand am ajuns acasa am observant defectiunile ! unele erau clare ca au fost observate dinainte si produsul ori a fost returnat de cineva defect ori a fost stricat in magazine si ambalat din nou, aratand ca si sigilat !!!
    p.s. poate ca ANPC Salaj, se poate sesiza si mai arunca cate o privier, desi din cate ii cunosc sunt SLABI / INCOMPETENTI / CORUPTI, si cu salarii mici, de unde tragi linistit concluzia ca nu le mai pasa !!!

Leave a Comment