Sprijinim dezvoltarea locală

Primarii pot continua proiectele începute pe bani europeni pentru care a expirat termenul dat de #ComisiaEuropeană. Ministerul de Finanțe ajută autoritățile locale printr-o măsură care le permite să împrumute fondurile necesare terminării acestor lucrări întârziate. Din datele ministrului Marcel Boloș, în toată țara este vorba despre proiecte nefinalizate în valoare totală de circa 600 milioane euro.
Prin același act normativ, Ministerul de Finanțe a creat cadrul legal prin care autoritățile publice locale pot depăși procentul alocat supracontractării pentru proiectele din #PNRR în care au apărut creșteri de prețuri pentru materiale ori manoperă. De acum, autoritățile locale vor putea să acceseze fonduri pentru finalizarea acestor proiecte cu finanțare din PNRR precum creșele, spitalele, autostrăzile sau anveloparea termică a blocurilor.

Biroul de presă al PNL
(P)

One Thought to “Sprijinim dezvoltarea locală”

  1. […] #PNRR în care au apărut creșteri de prețuri pentru materiale… Articolul Sprijinim dezvoltarea locală apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Comments are closed.